Директора Львівського бронетанкового заводу затримали за встановлення старих двигунів на танки

14:27, 14.07.2017
Директора Львівського бронетанкового заводу затримали за встановлення старих двигунів на танки

Роман Тимків знав, що на військову техніку встановлюють неякісні старі двигуни, стверджують слідчі

Директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа затримали за підозрою в корупції, бо на підприємстві на військову техніку встановлювали старі двигуни замість нових.

Про спецоперацію детективів Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в п'ятницю, 14 липня, повідомила прес-служба НАБУ.

Суть корупційної схеми полягала в тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді були закуплені двигуни, які раніше були у використанні.

До того ж, ці використані, а іноді і неробочі двигуни вже були колись продані - в 2008-2009 роках вони були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міноборони.

У НАБУ уточнили, що випуск цієї моделі двигунів був припинений ще з 1990-х років, про що ініціаторам схеми було добре відомо.

"Зараз затримано п'ятьох осіб: начальник ЦБТУ (Центральне бронетанкове управління) ЗСУ Озброєння ЗСУ (генерал-майор), начальник відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (полковник), директор і заступник директора ДП Львівський бронетанковий завод, а також засновник ТОВ, задіяного в схемі", - повідомляє прес-служба.

Ці особи підозрюються в розтраті бюджетних коштів на суму 28,5 млн. грн. Кримінальне провадження розслідується за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Розслідування за наведеними фактами детективи НАБУ почали в кінці листопада 2016 року. 

Варто відзначити, що 14 липня у рамках візиту до Львова Президент України Петро Порошенко мав відвідати у тому числі Львівський бронетанковий завод.