В Бахчисараї ФСБ схопила чотирьох кримських татар, що захищали від обшуків будинки активістів (відео)

11:24, 13.04.2017
В Бахчисараї ФСБ схопила чотирьох кримських татар, що захищали від обшуків будинки активістів (відео)

ФСБшники "полюбляють" обшукувати будинки кримських татар зранку, поки жертвам важко отримати підтримку (Шевкет Наматуллаев)

В анексованому Криму працівники Федеральної служби безпеки Росії зранку 13 квітня проводили обшуки у кримських татар у Бахчисараї, чотирьох осіб, що намагалися захистити від незаконних дій будинки активістів, схопили та відвезли у невідомомму напрямку.

Про це повідомляє журналіст каналу ATR Шевкет Наматуллаєв у Facebook.

"Озброєні російські силовики увірвалися в будинки Сейдамета Мустафаєва і Ризи Муждабаєва, які проживають в 6 і 7 мікрорайонах", - повідомив він.

Журналіст стверджує, що до активістів примінили силу, один втратив свідомість.

"Сусідам силовики мету свого, настільки раннього візиту, не пояснюють. Дороги заблоковані ДПСиками, швидше за все, щоб люди не приїжджали і не приходили підтримати хлопців. А тих, хто все ж прийде, можуть затримати за непокору "законній" вимозі поліцаїв", - ідеться у повідомленні в соцмережі.

На захист кримськотатарських активістів стали їх знайомі та сусіди.

"Кримських татар, які прийшли підтримати обшукуваних, затримали, запхавши у автозак, і відвезли, швидше за все до місцевого відділення поліції", - додав Шевкет Наматуллаєв.

Наразі повідомляється про затримання Мустафи і Шевкета Абдураманових, а також Ескандера Меметова і Ремзі Зудієва. Щодо них склали адмінпротоколи, статтю обвинувачення журналіст не назвав.