Морпіхи Леонід Галайчук і Олексій Кондратюк загинули від міни під Волновахою

20:32, 18.03.2017
Морпіхи Леонід Галайчук і Олексій Кондратюк загинули від міни під Волновахою

Сержант Леонід Галайчук "Угрюмий".

Українські морські піхотинці 36-ї окремої бригади Леонід Галайчук і Олексій Кондратюк загинули на спостерженому посту під час ворожого мінометного обстрілу в районі села Водяне Волновахського району Донецької області у п’ятницю. Загалом загинуло четверо захисників України за минулу добу.

 

Про це повідомляє командування Військово-Морських Сил ЗСУ на своїй сторінці у Facebook  в суботу.

 

«Під час виконання бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції  загинули морські піхотинці - сержант Галайчук Леонід Леонідович і матрос Кондратюк Олексій Володимирович. Наші бойові побратими відійшли у вічність на злеті життя, але ми назавжди запам’ятаємо їх подвиг в ім’я Батьківщини», - йдеться у повідомленні ВМС.  

 

Командування, особовий склад Військово-морських сил висловлюють глибокі співчуття рідним і близьким загиблих.

 

За даними керівництва батальйону морської піхоти, де служили загиблі, захисники України загинули на місці, коли розірвалася міна.

 

За даними волонтерів, обоє загиблих морпіхів були одружені, мали малолітніх дітей.

 

Сержант Галайчук мав позивний «Угрюмий», уродженець міста Балта Одеської області.     

 

 

З 2014 року «Угрюмий» служив у прикордонних військах, а з 2015 — в морській піхоті. Останній запис на сторінці Галайчука у Facebook  датується 16 березня 2016 року. 

 

Матрос Олексій Кондратюк є уродженцем села Піски Костопільського району  Рівненської області. Йому був лише 21 рік, залишилися дружина та малолітній син.

 

 

Керівництво Рівненської облдержадміністрації висловило співчуття рідним і друзям загиблого.

 

За словами посадовців області, наразі вирішується питання про доставку тіла воїна з Маріуполя на Костопільщину

 

За даними прес-центру штабу АТО, за минулу добу, 17 березня, внаслідок ворожих обстрілів загинуло четверо захисників України, ще троє поранено.

 

Відомо, що ще одним загиблим є молодший сержант, командир гармати 92-ї окремої механізованої бригади Ігор Ілюшко. 26-річний воїн був уродженцем села Чорноземне Якимівського району Запорізької області.

 

Контракт із ЗСУ Ігор Ілюшко підписав у березні 2016 року. Воїн загинув під час обстрілу поблизу міста Мар'їнка. У нього залишилися батьки, громадянська дружина і двоє маленьких дітей, 2014 і 2015 р.н.           

 

Ще один воїн підірвався на ворожій розтяжці поблизу селища Кримське Новоайдарського району Луганської області. Його прізвище наразі невідоме.