Під Авдіївкою загинули десантники Анатолій Заремський та Маріс Камінський

12:50, 04.02.2017
Під Авдіївкою загинули десантники Анатолій Заремський та Маріс Камінський

Анатолій Заремський та Маріс Камінський загинули від обстрілів з "градів"

Неподалік Авдіїївки, що в Донецькій області, у п'ятницю загинули десантники 80-ї бригади капітани Анатолій Заремський та Маріс Камінський, які проживали у Чернівцях.

«Військові загинули 03 лютого близько 00:05 години внаслідок отриманих поранень в результаті обстрілу з БМ-21 «Град» в зоні проведення АТО», — йдеться у повідомленні Чернівецької облдержадміністрації.

Анатолій Заремський, капітан 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, проживав у Чернівцях, служив у третій батальйонно-тактичній групі 80-ї аеромобільної бригади Збройних Сил України.

Він отримав поранення внаслідок обстрілу терористів із "Градів" разом із своїм бойовим побратимом Марісом Камінським.
 




"Сьогодні у Березівці сумно , в зоні АТО загинув наш земляк, хороший сім'янин, батько, друг і хороша та добра людина, капітан ЗСУ, уродженець с.Березівка, Новоушицького району, Хмельницької області, Заремський Анатолій Сергійович, 06.03.1977 року народження. Царство йому небесне і вічний покій на рідній землі", - повідомляє екс-голова Новоушицької райради Вікторія Гребенюк у соцмережі.

У Анатолія залишилася вдовою дружина, двоє дітей осиротіли, молодшому з яких 6 років. 


Маріс Камінський, капітан 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, проживав у Чернівцях, служив у третій батальйонно-тактичній групі 80-ї аеромобільної бригади Збройних Сил України.

"Загинув Маріс Камінський - капітан 80 бригади, 1990р.н. Маріс родом з Волині, разом із дружиною проживав у Чернівцях. Залишилася мати у Ківерцях. Дружина вагітна...", повідомляє волонтер Оксана Трапезун у Фейсбці.

Маріс Камінський народився 9 квітня 1990 року у м. Ківерці Волинської області. Здобув вищу освіту у Львівській національній академії сухопутних військ ім. Гетьмана П.Сагайдачного.



"Я Маріса трохи знаю. Коли пішла ротація, йому запропонували йти на командира роти. Маріс 1990 року народження, йому було 27... Він помер молодим хлопчиком...", - коментує один із побратимів загиблого, що знав його іще з часів навчання.

Орієнтовна дата зустрічі траурного кортежу у Волинській області в суботу, 4 лютого, близько 20:00, повідомляють волонтери Автомайдану. Маршрут слідування: Цуманський пост - Луцьк - м. Ківерці.

4 лютого оголошено в Чернівцях днем жалоби за загиблими Анатолієм Заремським, Марком Камінським та Леонідом Дергачем.