У Львові виселяють Російський культурний центр

10:25, 09.12.2016
У Львові виселяють Російський культурний центр

Приміщення наразі занедбано орендарями з Російського культурного центру.

Господарський суд Львівської області зобов’язав Російський культурний центр звільнити орендоване комунальне приміщення по вулиці Короленка, 1а. Тим самим, суд задовольнив відповідний позов Львівської облради.

 

Влада планує облаштувати в будівлі центр ветеранів АТО, або музей Революції Гідності.

 

Про це повідомляє офіційний сайт Львівської облради.

 

«Російське культурне товариство і його «братні» організації, такі як редакція українофобського «Русского вєсніка» можуть потроху пакувати речі», - зазначив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк.

 

За його словами, облрада готується до конкурсу щодо нового орендаря для вказаного приміщення.

 

В обласній раді нагадують, що львівські депутати на сесії, яка відбулась  25 жовтня, ухвалили рішення виселити Російський культурний центр із комунальних приміщень облради і повернути будівлю у власність комунальної установи «Нерухомість і майно».

 

Приміщення планують відремонтувати і обрати нових орендарів. Зокрема, перевагу нададуть волонтерським організаціям і громадським активістам, які пропонують створити там культурний центр для ветеранів АТО, центр реабілітаційної та юридичної допомоги, або ж музей Революції Гідності та війни з Росією.

 

Звільнити приміщення обласна рада вимагала до 14 листопада. Оскільки її рішення не було виконане, самоврядний орган звернувся до суду.