Підприємець Ігор Янковський: Інновації мають стати нашою національною ідеєю

08.12.2016
Підприємець Ігор Янковський: Інновації мають стати нашою національною ідеєю

Олег Кришталь, Ігор Янковський, Ігор Новіков, Денис Гурський.

Нещодавно в Києві, у спеціально побудованих двох куполах на Троїцькій площі перед НСК «Олімпійський», відбулися широкомасштабні заходи, присвячені інноваціям та науці.
 
Два насичені дні об’єднали науково-практичну конференцію та пізнавальні наукові шоу для всієї родини і зібрали разом у «Домі інновацій» учених, інноваторів, стартаперів, бізнесменів, студентів і представників влади.
 
Захід, організований громадською спілкою «Форум українського партнерства», відкрили Олег Кришталь, академік Національної академії наук України, нейрофізіолог; Ігор Янковський, бізнесмен і підприємець; Ігор Новіков, посол Singularity University в Україні, керівник Singularity Kyiv Chapter; Денис Гурський, засновник громадської організації IT-волонтерів SocialBoost, а також першого в Україні некомерційного інкубатора 1991 Open Data Incubator.
 
«Інновації мають стати нашою національною ідеєю. У нас талановиті, освічені люди. Завдяки тільки цьому країна може економічно зрости в рази. У зв’язку з тим, що ми маємо обмежені фінансові ресурси, нам потрібно мобілізуватися. Й організувати горизонтальну комунікаційну платформу за участю бізнесу, наукового співтовариства, інноваційної спільноти і держави», — переконаний підприємець Ігор Янковський.
 
Академік НАНУ, нейрофізіолог Олег Кришталь вважає , що  розвиток інновацій в Україні можливий, тільки якщо зберегти основну накопичену людством «суму знань» — фундаментальну науку. 
 
16 спікерів розповідали учасникам конференції перспективи розвитку інновацій в Україні, ділилися досвідом створення інноваційних проектів, а також пояснили, як в умовах обмежених ресурсів зробити цікавий проект і запустити його в роботу. 
 
А ще конференція стала справжнім майданчиком для науково-розважальних заходів. Усі присутні поринули у цікавий світ експериментів, наукових шоу та майстер-класів.
 
Організатори також подбали про те, щоб наукові шоу змогли відвідати діти-біженці зі сходу України. «Дім інновацій» довів, що наука та інновації можуть бути цікавими і доступними.