Герою України Сергію Дідичу відкрили пам’ятник на Прикарпатті (фото)

19:08, 20.11.2016
Герою України Сергію Дідичу відкрили пам’ятник на Прикарпатті (фото)

Пам'ятник Сергію Дідичу на могилі Героя в селі Стрільче.

Урочисте відкриття пам'ятника Герою України з «Небесної сотні» Сергію Дідичу відбулося у селі Стрільче Городенківського району Івано-Франківської області в неділю. Раніше в цьому селі була лише пам’ятна дошка Сергія Дідича на будівлі місцевої школи.

 

Про це повідомляє спільнота «Свобода Прикарпаття» на своїй сторінці у Facebook.

 

«Вшанувати світлу пам'ять Героя України спільно з дружиною пані Галиною, дітьми та родиною Сергія Васильовича на його малій Батьківщині приїхали друзі, побратими з Майдану, свободівці, представники влади, духовенства та громадськості», - йдеться в повідомленні.

 

Побратими Героя також взяли участь у спільній панахиді за загиблим.

 

Щоб вшанувати пам’ять загиблого до села Стрільче також приїхав голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

 

 

Знайомі і близькі загиблого Героя України пригадали, що саме Сергій Дідич першим почав розробляти туристичні маршрути сплавів по Дністру, а сама річка, згідно його задуму, мала стати другим масштабним центром туристичного розвитку Івано-Франківщини.

 

«В пам'яті побратимів Сергій Дідич назавжди залишиться життєрадісною, ініціативною, самовідданою та непересічною особистістю, вірним другом, хорошим батьком та справжнім патріотом», - зазначають «свободівці».

 

 

Зазначимо, що Сергій Дідич разом із дружиною стали учасниками Євромайдану з перших днів грудня 2013 року. У Центрі культури та мистецтв, де мешкали євромайданівці, пан  Дідич відповідав за порядок на другому поверсі, був сотником Івано-Франківської сотні.

 

«18 лютого 2014 граната розірвала йому сонну артерію на шиї. Сергія Дідича впізнали найшвидше з усіх жертв того «чорного» вівторка. На ньому був бейдж коменданта Майдану», - нагадують про ті страшні дні у спільноті «Свобода Прикарпаття».

 

Указом Президента України від 21 листопада 2014 року Сергію Васильовичу Дідичу присвоєно звання Герой України.

 

Нагадаємо, 21 листопада в Україні відзначається третя річниця Революції Гідності.

 

Через заплановані в цей день масові заходи, МВС попереджає про високий рівень терористичної загрози, а влада Києва перекриватиме вулиці в центрі столиці.