Азаров назвав виклик Генпрокуратури "мильною бульбашкою"

18:45, 04.08.2016
Азаров назвав виклик Генпрокуратури "мильною бульбашкою"

Колишній прем’єр-міністр України Микола Азаров, який втік з України та мешкає зараз у Москві, назвав виклик Генеральної прокуратури України "чергова мильна бульбашка київської прокуратури" і не буде на нього реагувати. Проце він написав на своїй сторінці у Facebook.
 
"Після державного перевороту, Генпрокуратури як органу нагляду за дотриманням закону і Конституції в Україні не існує. Є натуральна "опричнина", що спеціалізується на виконанні замовлень київського режиму на неугодних політиків, бізнесменів, журналістів, громадських діячів і не гребує хабарами, «кришуванням» і іншими злочинними діями... Тому до її звинувачень так і треба ставитись", - написав він на своїй сторінці в Facebook.
 
Нагадаємо, Генпрокуратура викликала на допит 9 серпня Миколу Азарова та його сина Олексія Азарова. Екс-прем'єр та його син запрошуються "для процесуальних дій у кримінальному провадженні за фактом заволодіння злочинною організацією під керівництвом Януковича В. Ф. протягом 2010-1014 майна, яке належить ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укргазвидобування" на загальну суму понад 2 млрд". Про це йдеться у тексті повістки.
 
Відповідні повістки опубліковані на сайті Генпрокуратури.
 

Після відставки у лютому 2014 року Азаров втік до Австрії. Тоді ж уряди Австрії й Швейцарії оголосили про арешт його активів з метою запобігання ризику незаконного привласнення фінансових активів української держави.

 

Згодом Азаров з сім'єю влаштувався в Росії, але від українського громадянства не відмовився.

 

У серпні 2015 він разом з іншими колишніми високопосадовцями України часів режиму Януковича заснував «Комітет порятунку України», що виступає з позицій російської пропаганди.

 

20 серпня 2015 року МЗС України анулювало дипломатичний паспорт Миколи Азарова.

 

4 лютого 2016 року Апеляційний суд міста Києва постановив, що арешт пенсійного рахунку колишнього прем'єр-міністра Азарова був незаконним.