Одному з очільників "афганців" висунуто підозру у допомозі втечі "беркутівців"

07:16, 27.07.2016
Один з керівників громадської організації "Ніхто крім нас", яка об'єднує учасників бойових дій в Афганістані, сприяв утечі більшості "беркутівців" "чорної сотні" після Революції гідності та приховуванні зброї розформованого спецпідрозділу "Беркут". Про це повідомив керівник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк в інтерв’ю LB.ua.
 
Сергій Горбатюк відмовився назвати прізвище підозрюваного, оскільки розслідування триває і "подробиці досудового слідства (мотивація підозрюваного) не можуть бути оголошені". "Йому повідомили про підозру в приховуванні злочину, це стаття 396 Кримінального кодексу, санкції якої передбачають позбавлення волі до 3 років, тобто, це не тяжкий злочин, середньої тяжкості. Кримінальний кодекс не передбачає в такому випадку арешту як запобіжного заходу", - зазначив він.
 
За словами Сергія Горбатюка, є й інші "особи, яким давали вказівки щодо сприяння приховуванню злочину. Але зараз підозру оголошено тільки одній людині".
 
Нагадаємо, Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що чоловік, який втопив зброю "чорної сотні" і сприяв втечі "беркутівців", був одним з учасників Євромайдану.
 
Правохоронці також знайшли зброю "чорної сотні", зокрема, і снайперську гвинтівку, яка "засвітилася" під час стрільби з Жовтневого палацу по Майдану, та велика кількість автоматів. Зброю знайшли в одному з київських озер.
 
У причетності до розстрілів 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській в Києві повідомлені про підозру 26 "беркутівців", з них п'ятеро заарештовані, триває судовий розгляд. Не менше 20 "беркутівців" втекли.
 
Раніше адвокат Небесної сотні Роман Маселко заявив, що 16 "беркутівців", які були причетні до розстрілів на Майдані, втекли з України у 2014 році, зокрема, через витік інформації.