Пам’ятник Степану Бандері у Тернополі поліція охоронятиме цілодобово

11:37, 25.12.2021
Пам’ятник Степану Бандері у Тернополі поліція охоронятиме цілодобово

У Тернополі поліціянти цілодобово охоронятимуть пам’ятник Степану Бандері

У Тернополі правоохоронці після двох пошкоджень за два тижні взяли під цілодобову охорону пам'ятник Степану Бандері.

 

Спочатку постамент облили червоною фарбою, потім закидали яйцями.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив депутат Тернопільської обласної ради Богдан Бутковський у Facebook.

 

«Степан Андрійович під надійною цілодобовою охороною! Ніхто не зіпсує нам свята! 1 січня на 16:00 доєднуйтеся до щорічної урочистої ходи з нагоди дня народження Бандери, що стартує від стадіону імені Шухевича», — написав Богдан Бутковський.

 

Рішення про охорону пам’ятника  прийняли після звернення обласних депутатів до керівництва поліції Тернопільщини. 

 

«Охоронятиме постамент збірний патруль — працівники поліції та бійці батальйону «Тернопіль». Ще під час першого нападу на пам'ятник провідникові ОУН ми зверталися до керівника управління поліції в Тернопільській області Олександра Богомола, щоб він вжив усіх необхідних заходів», — додав Богдан Бутковський.

 

У прес-службі поліції підтвердили інформацію про те, що постамент охоронятимуть піші патрулі, які частіше патрулюватимуть поблизу пам'ятника Бандері, але відмовилися розповідати деталі.

 

Нагадаємо, що 14 грудня двоє чоловіків з Житомира приїхали автомобілем на площу, де стоїть постамент. Один з них вийшов з машини і кинув в пам'ятник два пакети з червоною фарбою. Пошкоджений постамент  помітили лише вранці наступного дня.

 

Через кілька днів чоловіків затримали і оголосили їм підозру. Утім наступного дня невідомий обкидав постамент яйцями. Хулігана поліція досі не знайшла.

 

Як повідомляла УМ, нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива влаштував стрілянину з автомата по портретам лідерів українського руху опору (зокрема, й лідера ОУН Степана Бандери), які виставив замість мішеней.