Карельський національний батальйон у складі ЗСУ створили активісти

12:37, 21.01.2023
Карельський національний батальйон у складі ЗСУ створили активісти

Народів, які хочуть звільнитися від путінського режиму і стати самостійними, більшає

Карельські націоналісти 19 січня 2023 року оголосили про створення Карельського національного батальйону у складі Збройних сил України.  Вони пообіцяли боротися за незалежність краю та звільнення від російської окупації.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляється в Телеграмі «КНБ – Карельський Національний Батальйон».

 

Батальйон носить ім'я Василя Левонена – про це сказано на його шевроні.

 

Василь Левонен (Уккі Вяйнямейнен) – це карельський та фінський громадський діяч, який у 1921 році очолив Карельське повстання проти Радянської Росії (1921 – 1922).

 

Нині у підрозділ набирають добровольців. До них є низка вимог: міцне здоров'я, відсутність проблем із алкоголем і наркотиками, відданість традиційним нордичним цінностям, прагнення звільнити Карелію від окупації, бажання зробити свій внесок у перемогу над терористичним режимом Володимира Путіна.

 

«Ми виступаємо за згуртування та єднання усіх пасіонарних національних одиниць у своєму бажанні та прагненні назавжди скинути з себе колоніальні імперські пута, що стиснули волю поневолених Москвою народів»,– сказано в повідомленні.

 

 

У КНБ нагадали, що під час Зимової війни (1939 – 1940) між СРСР і Фінляндією на території Карелії на боці Збройних сил Фінляндії тримали оборону українські частини. Ними командував колишній холодноярський отаман, підполковник Армії УНР Юрій Горліс-Горський.

 

Як відомо, у російській республіці Башкортостан місцеві націоналісти в анонімному каналі оголосили про створення збройного опору. Вони не хочуть брати участь у війні проти України та вимагають припинити мобілізацію у башкирських та татарських селах.

 

Як повідомляла УМ, очільник Башкирського політичного центру Руслан Габбасов та його соратники просять президента Володимира Зеленського визнати Башкортостан окупованою територією та запровадити посаду уповноваженого з контактів із поневоленими Москвою народами.