Волонтер Євгеній Радіч йде на фронт і потребує підтримки

12:50, 12.06.2022
Волонтер Євгеній Радіч йде на фронт і потребує підтримки

Євгеній Радіч. (Фото: ФБ-сторінка Євгенія Радіча)

Волонтер Євгеній Радіч разом з друзями рятував людей у селі Шевченкове Броварського району Київської області: попри наявність до сотні російських танків у селі їм вдавалося доставляти туди критично важливу гуманітарну допомогу.

 

Нині ж Євгеній завершує тренуватися в одному з найпотужніших військових підрозділів України. Після чого одразу йде на фронт захищати Батьківщину.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє українська активістка з Данії, керівниця проєкту «Академія сучасного політика» Марія Колесник та інші активісти в соцмережах.

 

За словами пані Колесник, Євгенію з друзями вдалося організували таємну доставку «гуманітарки» в Шевченкове прямо під носом у москалів.

 

 

І додає, що наразі волонтер Радіч потребує підтримки оскільки для захисту України в елітному підрозділі потребує відповідного спорядження. 

 

«Напишіть Жені в коментарях кілька теплих слів, зробіть репост. Підтримайте переказом на будь-яку суму (Україна: 4149629319843306, Радіч Євгеній; Данія: Mobile pay 42717357, Д.Якубовський; з інших країн пишіть в приват мені) щоб зібрати 3000$», - написала Марія Колесник.

 

Вона обіцяє звітувати про всі перекази і витрати у коментарях під своїм постом. Власне, пані Марія вже почала це робити, адже люди вже відгукнулися на її заклик і почали підтримувати захисника.

 

 

«Я й інші друзі, хто ініціював збір коштів, ледь Євгена на це вмовили. Хоч раніше сам він побратимам на сході віддав все, що міг і навіть більше. Тому ми хочемо передати йому справді якісні речі і нехай повертається живим та не ушкодженим!», - написала активістка та додає, що наразі він навіть не має часу на сон.

 

І просить поширити пост, підтримати коштами чи подарувати необхідні для спорядження бійця речі, або написати побажання на сторінці Євгенія Радіча у Facebook.

 

Зазначається, що наразі потрібні:

 

Далекомір; комплект плит 5-6 класу до 6 кг; сонячна зарядка; коліматорний приціл; швидкоз'ємне кріплення; ліки; плитоноска; тактичне взуття "Lowa" за стандартами НАТО та тактичні кросівки.

 

 

Пані Колесник додає, що під час окупації була на зв’язку з Євгеном 24/7, тоді з Данії та інших джерел надійшла гуманітарна допомога українським волонтерам щонайменше з 20 міст і районів (серед них і Євгеній Радіч з друзями), які одразу доставляли її людям.

 

 

Як повідомляла «УМ», ексначальник сектору оборони Бучі, Ірпеня та Гостомеля, заступник командира 133-го батальйону тероборони Ігор Кім розповів у інтерв’ю нашому виданню, що росіяни не самі пішли з Київщини, а втекли через потужний спротив українців і високі втрати у своїх лавах.