Україна перебуває на восьмому місці у світі за кількістю мігрантів

13:02, 19.12.2021
Україна перебуває на восьмому місці у світі за кількістю мігрантів

Наразі кожна 35-та людина у світі живе, навчається або працює за межами своєї країни. (facebook.com/airportboryspil)

Величезних масштабів набула міграція в останні десятиліття у світі: в результаті глобалізації суспільства значно збільшилася кількість людей, які прагнуть і здатні переміститися в інші місця.

 

Відтак, Україна посідає 8-ме місце у світі за кількістю міжнародних мігрантів українського походження.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс уповноваженого з прав людини.

 

Зазначається, що згідно з даними ООН, наразі кожна 35-та людина у світі живе, навчається або працює за межами своєї країни. Загальна чисельність мігрантів становить понад 300 мільйонів осіб.

 

«Загальна частка мігрантів від всіх жителів планети становить близько 3,5%. Переважна більшість яких походить з Індії, Мексики та Китаю. Крім того, основна частка мігрантів проживає лише в десяти країнах: США, Німеччині, Саудівській Аравії, Росії, Великій Британії, ОАЕ, Франції, Канаді, Австралії, Італії», – йдеться у повідомленні.

 

У Офісі також додають, що Уповноважений вживає необхідних заходів для забезпечення дотримання прав людини та основних свобод мігрантів, а також «приділяє значну увагу мігрантам, які опинилися в скрутному становищі далеко від дому та потребують допомоги і захисту».

 

У омбудсмана нагадали, що 19 вересня 2016 року Генеральна Асамблея ООН прийняла низку зобов’язань з питань біженців та мігрантів, які містяться в Нью-Йоркській декларації з тим, щоб посилити заходи захисту цих осіб.

 

Крім того, Нью-Йоркська декларація засвідчує політичну волю світових лідерів, спрямовану на порятунок життів та захист прав людини.

 

10 грудня 2018 року на Міжурядовій конференції у Марракеші (Марокко) представники 164 держав схвалили Глобальний договір про безпечну, впорядковану і легальну міграцію.

 

Як повідомляла "УМ", днями українські прикордонники отримали право здійснювати поверхневу перевірку осіб, речей та транспортних засобів.