На річці Інгул у Миколаєві троє школярів врятували потопаючу жінку, відео

19:50, 03.08.2021
На річці Інгул у Миколаєві троє школярів врятували потопаючу жінку, відео

Іван Комаров та Руслан Лисенко допомагали Герману Воробйову витягнути жінку на берег. (Фото ДСНС)

Троє школярів – 14-річний Герман Воробйов, 13-річний Іван Комаров та 11-річний Руслан Лисенко врятували 60-річну жінку, яка потопала в річці Інгул біля Аляудського мосту міста Миколаєва.

 

Про відвагу хлопців рятувальники дізналися від іншої жінки, яка зателефонувала на спецлінію 101 і розповіла про те, що троє хлопців врятували на воді її знайому.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Головне управління ДСНС у Миколаївській області.

 

«Подія сталась у мене на очах. Ми з подругою відпочивали на березі річки Інгул, неподалік від водно-гребної бази, на якій тренуються діти на байдарках та каное... Людмила пішла у воду і їй стало зле. Троє хлопців, що купались неподалік, помітили це, підпливли до неї та витягли на берег. Все ж могло бути інакше, але діти врятували життя людини, і вони справжні герої!», - підкреслила пані Надія.

 

Вже у вівторок зранку, 3 серпня, рятувальники зустрілися з Іваном Комаровим та Русланом Лисенком, які в деталях розповіли, що відбувалось у той день.

 

Головний герой - Воробйов Герман не зміг прийти, тому що захворів на нежить.

 

«Ми прийшли купатись на річку втрьох. Плавали та пірнали неподалік від берега. Найстарший із нас - Воробйов Герман - йому 14 років, дуже добре плаває. Він помітив, що за метрів 20 від берега то з'являється над водою, то зникає голова людини, і миттєво відреагував. Підплив до жінки, схопив за плечі, дотягнув до берега, виніс на сушу та поклав на ковдру біля очерету.

 

Ми весь час його підтримували, допомагали, а коли побачили, що губи у неї білі, ще й водою кашляє, зрозуміли, що насправді сталося. Надія, подруга Людмили, надала їй першу допомогу та привела до тями»,- розповіли діти.

 

З'ясувалось, що Людмилі 60 років і вона не вперше прийшла сюди відпочивати. У воді ноги їй звела судома, жінка не змогла рухатись, відразу наковталась води та ледь не потонула. Вона щиро вдячна дітям за порятунок і почувається задовільно.

 

Рятувальники подякували Герману, Івану та Руслану за врятоване життя, вручили подячні листи та цінні подарунки, а Герману ще й побажали швидкого одужання.