У справі про вбивство бердянського активіста «Сармата» винесено вирок

16:53, 20.07.2021
У справі про вбивство бердянського активіста «Сармата» винесено вирок

Віталія «Сармата» Олешка вбили в Бердянську Запорізької області вдень 31 липня 2018 року на території готелю.

Бердянський міськрайонний суд 20 липня ухвалив рішення у справі про вбивство бердянського активіста Віталія «Сармата» Олешка.

 

Як інформує УМ, про це у вівторок 20 липня повідомили в пресслужбі суду.

 

До 11 років ув’язнення засуджено одного з обвинувачуваних у справі, який безпосередньо стріляв у активіста.

 

Щодо інших обвинувачених у вбивстві «Сармата», то суд ухвалив виправдати їх «через недоведеність вчинення вказаних кримінальних правопорушень».

 

Наразі товариш вбитого бердянського активіста Андрій Маджаров повідомив у соцмережах, що його друзі та близькі планують подавати апеляцію по справі.

 

Нагадаємо, що Віталія «Сармата» Олешка вбили в Бердянську Запорізької області вдень, 31 липня 2018 року, на території готелю, що належить його родині: невідомий зайшов до готелю і здійснив два постріли.

 

За підозрою у вбивстві «Сармата» спочатку було затримано п’ятьох осіб, чотирьох з них біля Василівки Запорізької області. У грудні 2018 року було затримано шостого підозрюваного в причетності до вбивства Олешка – бізнесмена з Дніпра Євгена Бродського.

 

Керівництво Національної поліції заявляло, що вбивство «Сармата» було замовним. Розглядається кілька версій злочину.

 

У липні 2019 року Бердянський міськрайонний суд почав розгляд справи щодо вбивства Віталія Олешка. Усього фігурантами судової справи щодо вбивства «Сармата» було 11 осіб.