Ілля Кива про свою скандальну кандидатську: Наукова спільнота стала сильнішою, відео

14:49, 26.04.2021
Ілля Кива про свою скандальну кандидатську: Наукова спільнота стала сильнішою, відео

Ілля Кива став кандидатом наук - тепер українська наукова спільнота може спати спокійно...

Захист кандидатської дисертації нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви відбувався 26 квітня в Інституті підготовки кадрів Держслужби зайнятості й тривав із 10 до 13 години: члени комісії проголосували одностайно: 13 - за, 0 - проти.

 

Тож одіозний народний депутат Ілля Кива зі скандалом став новоспеченим кандидатом наук із державного управління.

 

Як інформує УМ, про це повідомило джерело з Інституту підготовки кадрів Держслужби зайнятості.

 

Вийшовши з аудиторії після захисту, Кива подякував журналістам, які витратили свій час на висвітлення цієї події, та зазначив, що не сподівався на такий ажіотаж.

 

На думку Киви, «сьогодні наукова спільнота стала сильнішою»

 

Але перед захистом ОПЗЖста не обійшлося без скандалу – частину журналістів не пускали до Державного інституту підготовки кадрів держслужби зайнятості: троє чоловіків у чорному одязі, які відмовлялися представлятись і пояснювати, на кого вони працюють, блокували вхід до аудиторії, у якій захищав кандидатську дисертацію нардеп.

 

 

На запитання журналістів, хто ці чоловіки в чорному, Ілля Кива відповів: «Студенти чи може аспіранти». Ці ж чоловіки супроводжували Киву навіть…. у вбиральню і оберігали його від журналістів.

 

"Наша наука досягла нових глибин. Тепер вченим може стати навіть австралопітек. Головне щоб у цього австралопітека були покровителі з прізвищами Аваков та Медведчук", - написав у соцмережах відомий громадський активіст Сергій Стерненко. 

 

Серед журналістів, яких не пустили є представники таких ЗМІ, як УП, "5 канал", "24 канал", зате всередину Інституту впустили представників заборонених санкційних телеканалів "112" та "NewsOne". Також дозволили зайти представникам "hromadske" та "1+1". Крім того,  до закладу зайшли двоє журналісток каналу "Перший незалежний", який створили після санкцій проти "112" та "NewsOne".

 

Журналіст Bihus.info Данило Мокрик викликав поліцію: один із двох працівників Нацполіції, які прибули на виклик, Назар Ткач заявив, що він не може припинити перешкоджання журналістській діяльності. За його словами, журналістам треба чекати приїзд слідчої групи, мовляв, "це їхні повноваження" – реагувати на перешкоджання журналістам.

 

Згодом, ситуація вирішилася лише після втручання інших представників поліції: о 12:20, коли в Інститут приїхав вже третій представник поліції, журналістів вже ж таки пустили всередину. Їх посадили в окреме приміщення, де вони дивилися онлайн-трансляцію захисту дисертації.

 

Нагадаємо: Представник ОПЗЖ народний депутат Ілля Кива неодноразово потрапляв у поле зору журналістів. У 2020 році розслідування видання "Наші гроші з Денисом Бігусом" встановило, що нардеп здавав в оренду яму для відходів на Полтавщині і заробив на цьому 1,2 мільйона за рік.

 

Також нардеп Кива "відзначився" підтримкою самопроголошеного білоруського президента Олександра Лукашенка, закликав надати допомогу Вірменії в конфлікті щодо Нагірного Карабаху. Одіозний нардеп неодноразово включався в ефір російських пропагандистів, зокрема і зі стін Верховної Ради та розповідав про "розгул репресій та фашизму" в Україні.