Проспект Бандери у Києві перейменували законно – Апеляційний суд

15:30, 22.04.2021
Проспект Бандери у Києві перейменували законно – Апеляційний суд

Адвокат В’ячеслав Якубенко радіє перемозі перед будівлею суду.

Шостий апеляційний адміністративний суд визнав законним перейменування Київрадою Московського проспекту на проспект Степана Бандери.

 

Також законним суд визнав перейменування ще чотирьох столичних вулиць.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив адвокат В’ячеслав Якубенко, який представляв у справі Український інститут національної пам’яті.

 

«Проспекту Бандери в Києві бути! Сьогодні рішення ОАСК скасоване в апеляційному суді», – написав пан Якубенко у Facebook.

 

За його словами, засідання завершилось близько 14:30 у четвер.

 

Нагадаємо, що 28 січня Окружний адміністративний суд міста Києва за позовом  громадської спілки «Громадський контроль та порядок» скасував перейменування трьох вулиць, провулку і проспекту, зокрема Московського проспекту на проспект Бандери.

 

У суді пояснили, що не побачили в законі («Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у ХХ столітті» – ред.) на виконання якого і було здійснене перейменування, «вичерпного переліку осіб, віднесених до борців за незалежність України у XX столітті».

 

Нині ж Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції про незаконність перейменування. Суд повністю задовольнив апеляції Київської міської ради, партії "Свобода", П. Богомазова, та Українського інституту національної пам’яті (який Якубенко представляв в апеляції).

 

Таким чином, визнано законним відповідне рішення Київради від 7 липня 2016 року №559/559 "Про перейменування вулиць, проспектів та провулків у місті Києві", яким було перейменовано:

 

вулицю Баумана — на вулицю Януша Корчака;

вулицю Кутузова — на вулицю Генерала Алмазова;

вулицю Суворова — на вулицю Михайла Омеляновича-Павленка;

провулок Кутузова на провулок Євгена Гуцала;

проспект Московський на проспект Степана Бандери.

 

Як повідомляла «УМ», Київрада ще в липні 2016 року перейменувала вищезгадані  вулиці і проспект.

 

раніше Другий апеляційний адміністративний суд відмовив Харківській міськраді в задоволенні апеляції у справі про перейменування проспекту маршала Жукова - він і далі носитиме ім’я генерала Григоренка.