«Слуги народу» пропонують ввести штрафи за сексизм

10:18, 19.01.2021
«Слуги народу» пропонують ввести штрафи за сексизм

Якщо Рада прийме законопроєкт, то в майбутньому порушників чекатиме від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів

Народні депутати від партії "Слуга народу" зареєстрували у Верховній Раді два законопроєкти, якими пропонується штрафувати за сексизм.

 

Як інформує УМ, про це пишуть ЗМІ, посилаючись на тексти відповідних законопроєктів.

 

Так, законопроєкт № 4598 вводить поняття "сексизм", під яким депутати пропонують розуміти: 

 

будь-які жести, візуальні прояви, сказані або написані слова;
практику і поведінку, в основі яких лежить ідея про те, що людина або група людей гірша з причини своєї статі, і які проявляються в публічній або приватній сфері, в мережі Інтернет чи поза

нею і призводять або провокують обмеження власної гідності або прав людини або групи людей;
створення загрозливого, ворожого, принизливого чи образливого середовища;

перешкоджання незалежності або повноцінному здійсненню прав людини з боку особи чи групи осіб;
підтримку і посилення будь-яких гендерних стереотипів.

 

Що стосується другого законопроєкту – №4599, то їм пропонується прирівняти сексизм до дрібного хуліганства та встановити адміністративну відповідальність у відношенні громадян, які будуть помічені на прояві сексизму.



Якщо Рада прийме законопроєкт, то в майбутньому порушників чекатиме від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів (1 700 - 3 400 грн), або громадські роботи від 30 до 40 годин або адміністративний арешт до 7 діб.

 

Відзначається, що в разі повторного порушення штраф складе до 6 800 грн, а адміністративний арешт може зрости до 15 діб.

 

Як повідомляла УМ, Корнієнко вибачився перед депутатом Ради Аллахвердієвою за "корабельну сосну" і визнав, що відео – не монтаж.

 

Крім того, Олександр Корнієнко та Давид Арахамія під час візиту в Миколаїв обговорювали зовнішність нардепа Ірини Аллахвердієвої. Керівники провідної політичної сили Ради були не в курсі, що їх розмова записувалася, тому у виразах себе сильно не обмежували.

 

Читачі сторінки "України молодої" у Facebook  зазначають у коментарях, що сленговий термін "корабельна сосна" використовують моряки і туристи щодо дівчат з екскорт послуг на круїзнх лайнерах.