Фронтовик ООС Микола Микитенко помер у лікарні після самопідпалу на Майдані

13:03, 14.10.2020
Фронтовик ООС Микола Микитенко помер у лікарні після самопідпалу на Майдані

Донька Миколи Микитенка повідомила про його смерть

Військовий Микола Микитенко помер 14 жовтня у лікарні. У ніч на 11 жовтня він підпалив себе на Майдані Незалежності.

 

Як інформує УМ, про смерть 49-річного військового повідомила його донька Юлія Микитенко у фейсбуці.

 

"Сподіваюсь, ти нарешті знайдеш там спокій. Люблю тебе, па. З миром", - написала донька загиблого.

 

Унаслідок самопідпалу військовий отримав 90% опіків тіла. Микитенко впав у кому. Подруга його доньки 13 жовтня повідомила, що надії на порятунок чоловіка уже немає, "усі просто чекають".

 

У поліції заявили, що наразі не знають про причини самопідпалу Микитенка. Однак активісти та донька загиблого переконані: причиною такого вчинку став протест проти дій чинної влади. Юлія Микитенко пояснювала, що її тато усвідомлював свої дії.

 

"Незгода з діями чинної влади, а саме розведення військ на лінії розмежування і повзуча окупація Росії. Він був абсолютно при тверезій пам’яті і чітко усвідомлював, що робить. Не намагався себе загасити. Загасити намагалась молодь, яка підбігла. У фонтані на Майдані", -  зізналася Микитенко.

 

На своїй сторінці у фейсбуці військовий неодноразово критикував ситуацію в Україні. Останній пост він написав у день, коли вчинив самопідпал.

 

Як повідомляла УМ, Микола Микитенко був активним учасником Самооборони Майдану. Воював на Донбасі у складі батальйону імені Сергія Кульчицького. 
Брав участь у боях під Слов'янськом.  Отримав поранення, після відновлення служив у зоні ООС.