«Пам'ятаємо, помстимося»: у Запоріжжі попрощалися з убитим бійцем «Азова» Олегом Черевком

16:35, 29.07.2020
«Пам'ятаємо, помстимося»: у Запоріжжі попрощалися з убитим бійцем «Азова» Олегом Черевком

Олега Черевка з позивним Смерть посмертно нагородили нагрудним знаком "За доблесну службу".

У середу, 29 липня, в Запоріжжі попрощалися з бійцем полку Азов Олегом Черевком, якого побили до смерті за зауваження біля супермаркету.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє місцеве видання 061.ua.

 

Церемонія прощання пройшла біля будівлі Запорізької обласної держадміністрації та апеляційного суду, де як раз переглядали запобіжний захід підозрюваному в убивстві.

В останню путь бійця Азова проводжали сотні людей, в тому числі його рідні, друзі, волонтери та інші бійці полку.

Бійця Азова Олега Черевка, побитого до смерті в Запоріжжі, провели в останню путь 05

Побратими азовця скандували «Пам'ятаємо, помстимося» і пообіцяли подбати про те, щоб злочинець отримав справедливе покарання.

Олега Черевка з позивним Смерть посмертно нагородили нагрудним знаком "За доблесну службу".

Бійця Азова Олега Черевка, побитого до смерті в Запоріжжі, провели в останню путь 02

 

Боєць батальйону "Азов" Олег Черевко приїхав додому у Запоріжжя під час короткочасної відпустки із зони ООС. 21 липня біля продуктового супермаркету він зробив зауваження чоловікові, який чіплявся до дівчат. У відповідь чоловік вдарив військового по голові, що призвело до перелому основи черепа.

 

П’ять днів лікарі намагалися витягнути Олега зі стану коми, та, на жаль, зробити цього не вдалося. 27 липня боєць помер в реанімації, не приходячи до тями. Церемонія прощання відбулася на одній з баз полку. Побратима в останню путь провів увесь особовий склад «Азову».

 

 

Нападник із місця події втік, пізніше його затримали поліцейські. Затриманий – 29-річний раніше судимий житель Запоріжжя.

 

Йому повідомили про підозру за статтею "Умисне тяжке тілесне ушкодження". Санкція статті передбачає позбавлення волі від 5 до 8 років.

 

Суд скасував заставу і відправив у СІЗО підозрюваного