На Київщині розстріляли кримінального діяча Ігоря Плекана, 7-річному сину дозволили утікти

10:39, 24.07.2020
На Київщині розстріляли кримінального діяча Ігоря Плекана, 7-річному сину дозволили утікти

Дружина бізнесмена Наталія розповіла, що “погрози від невідомих надходили регулярно”

Віцепрезидент боксерського клубу Ігор Плекан разом із сином їхав на дачу в селі Артемівка Бориспільського району Київської області, невідомі вискочили з кущів і почали розстрілювати автомобіль з автомата. Хлопчик не постраждав, його батько загинув.

 

Як інформує УМ, про це повідомив канал ICTV.

 

“44-річний київський бізнесмен, віцепрезидент боксерського клубу Ігор Плекан разом із 7-річним сином їхав на дачу в селі Артемівка Бориспільського району, коли неподалік залізничного переїзду невідомі вискочили з кущів і почали впритул розстрілювати машину з автоматів. У чоловіка влучили щонайменше чотири кулі, проте він зміг з’їхати з дороги у поле, проїхав ще 300 м і зателефонував дружині. Весь цей час поряд був син, якого дивом не поранили”, – ідеться в повідомленні.

 

“Кілери дали переляканому хлопчику шанс на порятунок і наказали тікати якнайдалі. І він побіг додому, а потім показав матері, де шукати батька. Проте рятувати його було запізно – поранення були смертельними”, – сказано в сюжеті програми “Надзвичайні новини”.

 

Дружина бізнесмена Наталія розповіла, що “погрози від невідомих надходили регулярно”, були “якісь віночки”.

 

За повідомленням репортерів, у поліцейських вже є оперативні напрацювання, і найближчим часом “будуть гучні затримання фігурантів вбивства”.

 

В ГО “Основа майбутнього” (наступниця “С14”) заявили, що вбитий – організатор замаху на їхнього активіста Сергія Мазура.

 

“Шкода, що тепер не дізнаємося, хто був замовником замаху на координатора “С14″. Організатор замовк назавжди. Карма для ідіотів, які відпрацювали десяток російських замовлень, теракти, псування пам‘ятників, замахи”, – ідеться в дописі в телеграм-каналі “ОМ”.

 

“Питання інше. Чому це наскрізь кримінальне гниле створіння, відоме десятками злочинів, два роки гуляло на волі?..” – додали в організації.

 

Додамо, 44-річний бізнесмен із Києва Ігор Плекан був також віцепрезидентом боксерського клубу. Однак один із лідерів "С14" Сергій Мазур в інтерв’ю "Главкому" заявляв, що Ігор Плекан – кримінальний авторитет:

 

​Він, мовляв, має "своє умовне кілерське бюро", займається "кришуванням гральних автоматів та незаконних наливайок", а ще у нього є "банда, яка займалася абсолютно всім".
Ба більше, Плекана звинуватили в організації замаху на Мазура у 2018 році.

 

Як повідомляла УМ,  в ніч на 10 жовтня 2018-го, в Борисполі під Києвом зловмисники кинули бойову гранату у квартиру координатора організації “С14” Сергія Мазура, розташовану на другому поверсі, з очевидним наміром його вбити. Мазура тоді не було вдома. Вибухом був важко поранений батько активіста.

 

За підозрою у вчиненні резонансного замаху 1 листопада 2018 року були затримані Олег Акімов, Андрій Вірченко та Андрій Павленко. В них вилучили арсенал зброї. Ще один учасник групи – ультрас ЦСКА Дмитро Ісаєнко – втік до Росії.

 

Сергій Мазур неодноразово називав організаторами замаху на себе кримінальних авторитетів із банди “Торпеди”, Олександра Прудивуса та Ігоря Плекана на прізвисько “Пуля”. Їхні імена не фігурують серед підозрюваних, хоча Мазур стверджує, що саме вони отримали гроші для організації його вбивства.