У Харкові облили зеленкою прихильників Шарія, відео

08:15, 13.07.2020
У Харкові облили зеленкою прихильників Шарія, відео

Прихильниця Шарія перед воротами садиби Кацуб у Харкові.

Активісти Нацкорпусу розмалювали під російський триколор із півнем паркан садиби родини Кацуб у Харкові на вулиці Аральській у неділю ввечері. Адже саме цю родину націоналісти вважають спонсорами українофоба Шарія.

 

Також вони облили зеленкою прихильників партії Шарія, які перебували поруч.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє Нацкорпус і поліція Харківської області.  

 

За даними правоохоронців, внаслідок сутичок постраждало двоє людей: 22 та 32-річний чоловіки.

 

«За адресою поліцейські виявили розмальований паркан домоволодіння та двох потерпілих чоловіків. З тілесними ушкодженнями їх доставили до лікарні. Слідчим Шевченківського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 4. ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до від 3 до 7 років. Всі обставини конфлікту та особи зловмисників встановлюються», - зазначають у поліції.

 

У свою чергу, Нацкорпус повідомляє, що його представники навідалися до будинку родини Кацуб у Харкові.

 

«Родина Кацуб – колишні регіонали, які тривалий час фінансово підтримують різні сумнівні проросійські ініціативи, зокрема партію Шарія», - йдеться в повідомленні.

 

 

Також Нацкорпус виклав відео з місця події в YouTube. На ньому видно, як не менше 30 чоловіків у захисних масках на чолі з лідером харківського осередку Нацкорпусу Костянтином Немічевим під вигуки "Слава Україні", "Слава нації — смерть ворогам!" прямують до маєтку.

 

Біля нього очікувала інша група, близько 15 людей, серед яких представниці "Партії Шарія" Зоя Кускова та Наталія Гордієнко.

 

Судячи з відео, чоловік з боку Нацкорпусу облив зеленкою опонентів з іграшкового пістолету.

 

«Ми завітали до представників проросійської "Партії Шарія", до їхнього лігвища, де вони зараз тут, у зеленці, чомусь чоловіки втекли, а жінки залишились», - пояснив пан  Немічев.

 

 

За інформацією з відкритих джерел, Наталія Гордієнко, яка очолює обласний осередок "Партії Шарія", належить до родини екснардепа-регіонала Володимира Кацуби. Немічев стверджує, що він фінансує "Партію Шарія".

 

На воротах будинку учасники акції намалювали півня, російський прапор, написали "Кацуба+Шарій=Росія", обклеїли паркан зображеннями Анатолія Шарія з написом "Стоп Вата" та запалили файєри.

 

Водночас керівник центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін стверджує, що «біля будинку Кацуб ми знайшли керівництво Харківського осередку шарійовців». За його словами, тепер не може бути сумнівів у їхньому зв’язку.

 

Також Жорін наголосив, що подібні акції чекають на кожного, хто співпрацює з країною-агресором.

 

А голова обласного осередку партії Шарія Наталія Гордієнко розповіла «Суспільному», що разом з однопартійцями вона перебувала біля будинку, коли група представників Нацкорпусу почала стріляти в них зеленкою з іграшкових пістолетів.

 

За її словами, представники Партії Шарія стояли і не вчиняли жодних дій. «У дівчат почали стріляти зеленкою, а чоловіків одразу ж почали бити», - зазначила Гордієнко.

 

Вона додала, що постраждалі написали заяви до поліції.