Стрілянина в Новоселиці на Житомирщині: серед семи вбитих ветерани та волонтери

12:13, 22.05.2020
Стрілянина в Новоселиці на Житомирщині: серед семи вбитих ветерани та волонтери

Затриманого буде направлено на судово-психіатричну експертизу

В лісі у Житомирській області чоловік з компанії друзів, які виїхали на риболовлю, розстріляв сімох людей

 

Як інформує УМ, про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Facebook.

 

"На березі ставка неподалік від с.Новоселиця Попільнянського району Житомирської області відпочивала компанія киян, які там зібралися половити риби. Всього, за даними слідства, їх було 9 чоловік, включаючи орендаря ставка 1962 р.н.", - написав Геращенко.

 

За його словами, після розпиття спиртних напоїв шестеро відпочивальників лягли спати в сарайчику, що стоїть на березі ставка . Двоє залишилися розпивати спиртні напої з орендарем ставка. Близько 1.00 ночі орендар ставка, професійний мисливець З., на грунті раптово виниклих різких неприязних відносин, почав розстрілювати відвідувачів з належної йому гладкоствольної мисливської рушниці марки "ІЖ".

За інформацією заступника голови МВС, орендар ставка спочатку вбив двох чоловіків, які залишалися поруч з ним, потім почав розстрілювати шістьох сплячих.

 

"Всього він встиг розстріляти сімох людей. Лише один, почувши постріли, встиг втекти в ліс, вийти в село і викликати поліцію", - зазначив Геращенко.

 

Підозрюваного у вбивстві 7 людей затримано поліцейськими і він знаходиться під вартою. Зброю вбивства вилучено.

 

"Затриманого буде направлено на судово-психіатричну експертизу, після чого суд вирішить осудний він чи ні. Думаю, що суд не матиме іншого рішення, як довічного позбавлення волі для людини, яка позбавила життя сімох", - написав Геращенко.

 

За фактом вбивства семи осіб поліція відкрила кримінальне провадження. Обставини події з’ясовуються, повідомляє пресслужба поліції Житомирської області.

 

“На Житомирщині поліцейські затримали чоловіка за підозрою у вбивстві семи осіб. На місці події працюють слідчо-оперативні групи головного управління та місцевого відділу поліції. Встановлюються всі обставини події”, — йдеться у повідомленні.

 

За попередньою інформацією, серед жертв орендатора ставка - волонтери та колишні військові, повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

 

"Між власником ставу, місцевим жителем 1962 року народження, і групою приїжджих осіб виник конфлікт, під час якого власник водойми із мисливської рушниці смертельно поранив 7 чоловік. За попередньою інформацією, серед них – колишні учасники АТО та волонтери, також є жителі міста Києва", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що наразі на місці події працюють слідчо-оперативні групи, встановлюються причини конфлікту та обставини скоєння кримінального правопорушення.

 

Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 115 КК України.