У Кривому Розі опинилися у черзі за спецперепустками тисячі металургів

14:07, 04.04.2020
У Кривому Розі опинилися у черзі за спецперепустками тисячі металургів

Тисячі працівників АрселорМіттал Кривий Ріг не дотримувалися у черзі соціальної дистанції та переважно були без масок.

Тисячі металургів скупчилися в чималих чергах на прохідній адмінбудівлі підприємства АрселорМіттал Кривий Ріг у суботу вранці. Причина: видача відділом кадрів спеціальних перепусток для проїзду у громадському транспорті. 

 

Про це повідомляють місцеві ЗМІ Кривого Рогу.

 

Зауважимо, що напередодні обласна влада Дніпропетровщини повідомила, що проїзд у громадському транспорті буде обмежено: як і в Києві потрапити в салони автобусів, трамваїв і тролейбусів зможуть за спецперепустками лише працівники окремих галузей (медики, працівники продуктових магазинів тощо) і великих підприємств, які не припиняють роботу на час карантину.

 

Тож відділ кадрів заводу-гіганта не придумав нічого кращого, як оголосити про видачу спецперепусток в конкретний час. Це і призвело до масового порушення умов карантину в Кривому Розі.

 

Так, в чергах люди не дотримувалися рекомендованої ВООЗ соціальної дистанції, а в масках і респіраторах були лише окремі громадяни.

 

Водночас у прес-службі поліції Кривого Рогу заявили, що після повідомлення щодо порушень правил карантину та неналежної організації роботи вже склали адміністративний протокол на керівника відділу кадрів заводу.

 

Після цього, начальник відділу кадрів, вочевидь, узявся за розум: металургам оголосили, що вони можуть отримати спецперепустки у своїх керівників. Тож площа перед адмінбудівлею АрселорМіттал Кривий Ріг дуже швидко спорожніла.

 

Як повідомляла «УМ», Кабінет міністрів затвердив нові заходи щодо посилення карантину в Україні. Зокрема уряд вирішив обмежити кількість працюючих пунктів пропуску на державному кордоні - їх залишиться 21; ввести обов'язкову 14-денну обсервацію всіх, хто повертається з-за кордону; заборонити пересування вулицями більше двох людей (за виключенням осіб, що супроводжують дітей); обов'язкове носіння маски.