Убивство хлопчика: патрульні Петровець та Приходько арештовані

11:06, 04.06.2019
Убивство хлопчика: патрульні Петровець та Приходько арештовані

Іван Приходько в суді (фото: "РБК-Україна")

Голосіївський суд Києва взяв під варту на два місяці без можливості внесення застави поліцейських Івана Приходька та Володимира Петровця, яких підозрюють у вбивстві 5-річного хлопчика Кирила Тлявова.
 
Рішення оголосила суддя Наталія Чередніченко, передає "РБК-Україна".
 
Як повідомляє "Громадське", прокуратура наголошувала на ризиках втечі підозрюваного Приходька, тиску на свідків, знищенню речових доказів.
 
Прокурори заявили, що були допитані інші свідки Петровець та Кривошея, які знаходились поряд із Приходько, коли вони вчинили постріл, в результаті якого загинув Кирило Тлявов.
 
З ними були проведені слідчі експерименти.
 
За даними слідства, Приходько разом зі знайомими відпочивав у домоволодінні родичів другого підозрюваного Володимира Петровця. Вони були у стані алкогольного сп'яніння, мали при собі ймовірно мисливську рушницю калібром 2,6.
 
Володимир Петровець
 
Будинок не було огороджено парканом, він знаходився за 150 метрів від місця смерті хлопчика. Також поряд був дитячий майданчик. 
 
Підозрюваний та інші невстановлені особи розташували мішені на території подвір'я та стріляли по них. Через це було поранено Кирила Тлявова.
 
Адвокати підозрюваного заявили, що здійснюється певний тиск на слідство, а стаття невідповідна, тому що підозрюваний не мав умислу.
 
Також адвокати надали суду протокол допиту неповнолітнього хлопчика Дениса, який нібито був поряд із Кирилом і зі зброєю бачив двох інших невстановлених осіб. Прокуратура заперечувала у долучення даного протоколу.
 
Івана Приходьку інкримінують 296 (хуліганство) та 115 статтю ( умисне вбивство дитини, за попередньою змовою групи осіб).
 
Як повідомляла "УМ", поранений патрульними 5-річний Кирило Тлявов помер у лікарні. Хлопчик після поранення і операції на головному мозку перебував у вкрай важкому стані.
 
Двох патрульних Переяслав-Хмельницького, які поцілили в дитину, було затримано. При цьому вони не пам’ятають, хто з них поцілив у хлопчика.
 
Нагадаємо також, керівник поліції Київщини через убивство хлопчика подав у відставку. Чоловік просить направити його в зону ООС.