Київ, Севастополь та Ірпінь є рекордсменами по збільшенню населення в Україні

18:28, 09.03.2019
Київ, Севастополь та Ірпінь є рекордсменами по збільшенню населення в Україні

(liga.net)

Нещодавно Держстат опублікував невтішні демографічні підсумки 2018 року. В цілому населення України у 2018 році скоротилося на 233 202 особи. 

 

Попри це, в Україні залишаються регіони, в яких спостерігається приріст населення.

 

Як пише liga.net, приріст населення по областях зафіксований в Києві та Київській області. На рівні міст та районів є позитивні тенденції також і в інших регіонах.

 

Збільшується населення переважно в великих містах та їх околицях. Так, у минулому році зросло населення Києва, Одеси, Чернівців, Рівного, Ужгорода та їх найближчих передмість. Крім того, населення околиць Львова, Полтави, Житомира та Вінниці зростає попри негативну динаміку власне в обласних центрах.

 

Згідно з даними окупаційної адміністрації, збільшилося також населення Севастополя за рахунок переселення росіян. 

 

 

 

Варто звернути увагу також на міста та райони з найшвидшими темпами приросту населення. На трьох перших місцях за цим показником розташувалися західні передмістя столиці — міста Ірпінь, Буча та Києво-Святошинський район Київської області. В усіх інших околицях Києва також зафіксовано приріст.

 

В абсолютній більшості випадків основною причиною збільшення населення в українських містах є міграційний приріст, тобто переселення мешканців з інших регіонів у міста з кращими умовами для життя — житловою і транспортною інфраструктурою, наявністю гідно оплачуваної роботи тощо.