У Мелітополі дівчинка залишила суїцидальну записку: підозрюють моторошну гру «Момо» (фото)

10:14, 25.08.2018
У Мелітополі дівчинка залишила суїцидальну записку: підозрюють моторошну гру «Момо» (фото)

Підозрюють, що Сніжана хоче стати жертвою небезпечної гри для підлітків так званої "Момо", яка прийшла в Україну нещодавно (фото: ria-m.tv)

У Мелітополі на презентації відреставрованої старої будівлі одна з дівчинок залишила лякаючу записку на металевій конструкції у вигляді яйця, де діти і підлітки на листівках писали свої побажання.
 
Про це пише Zp область online.
 
Серед записок з побажаннями айфону, басейну, комп'ютеру та ще багато чого дорослі знайшли листівку, на якій було написано дитячою рукою: "Хочу померти. Сніжана".
 
Тепер дорослі намагаються через соцмережі знайти дитину на ім'я Сніжана, яка в той день могла бути на цьому заході. 
 
Люди переживають, що дитині не зможуть вчасно надати допомогу.
 
"Дуже сподіваємося, що це був чийсь злий жарт. Хотілося б вірити, що дитина не зробить з собою нічого небезпечного. Бережіть своїх дітей і ніколи не позбавляйте їх підтримки!", - пише жінка на ім'я Олена, яка знайшла записку.
 
 
Люди підозрюють, що Сніжана хоче стати жертвою небезпечної гри для підлітків так званої "Момо", яка прийшла в Україну нещодавно.
 
Першою жертвою суїцидальної гри "Момо" стала 13-річна Софія з Кривого Рогу, яка 14 серпня вистрибнула з вікна шостого поверху. Серед контактів в її мобільному телефоні знайшли посилання на Момо. 
 
Друзі дівчинки стверджують, що Соня була підписана також на суїцидальні групи "Синій кит" і "Червона сова", однак вчинок своєї подружки підлітки більше пов'язують саме з "Момо".
 
За словами однокласників дівчинки, вона сильно цікавилася "Момо" і навіть змогла з нею зв'язатися. Соня показувала друзям відео, яке їй нібито надіслала "Момо". Відео, за розповідями однокласників, було моторошним.
 
Соня розіслала своїм друзям повідомлення: "Прощайте, я сьогодні йду". Кілька друзів, отримавши дивне повідомлення, кинулися до її дому, де побачили її сидячою на підвіконні. 
 
Перед тим як стрибнути вниз, Соня чомусь пальцями затиснула ніс, ніби збиралася пірнати.
 
Дівчинку на реанімобілі відправили в Дніпропетровську обласну дитячу лікарню. У перші дні медики не давали ніяких прогнозів. 
 
"Були спроби вийти з коми, - розповіли в Дніпропетровській обласній дитячій лікарні. - Дівчинку ввели в штучний сон. Найголовніше на сьогоднішній день - це стан головного мозку і легенів". 
 
Зараз дівчинка вже вийшла з коми, але її стан, як і раніше, залишається стабільно важким.
 
 
Суїцидальна гра "Момо" з'явилася місяць тому в Аргентині. Принаймні, саме в цій країні був зафіксований перший випадок суїциду. 12-річна дівчинка після розмови з якимось абонентом на ім'я Момо включила відеокамеру і наклала на себе руки. Аргентинські медіа стверджують, що розслідування по самогубству школярки поки триває і не можна з упевненістю сказати, що дівчинку вбила комп'ютерна гра. Насправді незадовго до суїциду школярка розмовляла по телефону зі своїм 18-річним другом, у якого на аватарці було страшне зображення "Момо" - жінки з виряченими очима, без тіла, на курячих ніжках. Цього хлопця поліція поки не знайшла.
 
Зараз ця гра, як вірус, стрімко поширюється по всьому світу.