У Черкасах німець з подругою вербували дівчат у сексуальне рабство

13:58, 24.11.2017
У Черкасах німець з подругою вербували дівчат у сексуальне рабство

Черкащанка допомагала вербувати землячок у борделі Німеччини (Поліція Черкащини)

У Черкасах правоохоронці зупинили міжнародну торгівлю людьми, яку організував громадянин Німеччини та його подруга – черкащанка.

Про це повідомив Іван Луговський, прокурор відділу Черкаської обласної прокуратури.

«Протягом певного часу оперативники вели за ними негласні слідчі дії, документуючи все, аби довети організацію вербування та переміщення за кордон молодих українок», – розповідає Іван Сергійович.

За його словами, кримінальний дует завербував у сексуальне рабство шістьох молодих дівчат, обіцяючи їм золоті гори, розкішне життя і 3000 доларів заробітку щомісяця.

Доки п’ять із них готувалися до виїзду у Німеччину, то «роботодавці» з-під червоних ліхтарів разом із 23-річною черкащанкою, яка мріяла про щасливе життя за кордоном, вирушили до міжнародного автомобільного пункту пропуску «Краковець».



Там їх і затримали за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України.

Наразі з підозрюваними проводяться необхідні слідчі дії. Найближчим часом їм буде обрано запобіжний захід - тримання під вартою без права внесення застави.

За вчинене кримінальне правопорушення 29-річному громадянину Німеччини та його 23 –річній спільниці загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.