Крим будемо повертати комбінованим шляхом - Буданов

16:31, 26.08.2023
Крим будемо повертати комбінованим шляхом - Буданов

Буданов переконаний, що звільнити Кримський півострів цілком реально (Фото з відкритих джерел)

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що Крим будуть повертати комбінованим шляхом, але без військових дій це зробити неможливо.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у інтервʼю  Крим.Реалії.

 

«Без військових бойових дій це неможливо, як я казав усі ці роки, це моя позиція дуже давно… Ви від мене хоч раз чули, що можна безкровним способом повернути будь-яку територію? Імовірніший за все, ні. Якщо хтось знає, як можна шляхом умовляння чи іншим варіантом дипломатії зробити так, щоб російська армія хоч на міліметр посунулась не фігурально, а реально в будь-якому напрямку, ну, хай зроблять це», - сказав Буданов. 

 

Він також зауважив, що твердження про можливість легкого наступу в Криму є помилковим, адже в Криму близько 30% гористої місцевості, і тримати оборону там – це майже 100% успіху для ворога. Водночас це не означає, що звільнити Крим неможливо, відзначив Буданов.

 

«Це не безнадійна історія, але це не буде так легко, як хочеться», - зазначив він.

 

Відповідаючи на питання, чи ускладнять наступ лінії оборони ворога, він заявив: «Це буде заважати, повірте мені».

 

Керівник розвідки також вважає, що в міру просування Сил оборони до Криму ядерні погрози з боку Путіна продовжуватимуться.

 

Раніше керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що атаки по тимчасово окупованому Криму продовжуватимуться, і звільнення півострова від російських загарбників наближається з кожним днем.

 

Як повідомляла УМ, під  час нещодавнього виконання спецоперації ГУР в тимчасово окупованому Криму було застосоване найсучасніше озброєння.