На Московії розпалюється істерія через ордер на арешт путіна

00:50, 18.03.2023
На Московії розпалюється істерія через ордер на арешт путіна

На болотах скаженіють через ордер на арешт диктатора Московії. (facebook.com/Zhuravel Yuriy)

Політики та пропагандисти Московії вкрай агресивно та істерично відреагували на рішення Міжнародного кримінального суду (МКС) видати ордер на арешт російського диктатора путіна.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють пропагандистські російські ЗМІ.

 

Найпоширеніша позиція з Кремля: ордер на арешт путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом у Гаазі, нібито є юридично нікчемним. Мовляв, Московія не визнає юрисдикцію цього суду та не співпрацює з ним.

 

А голова Держдуми рф В'ячеслав Володін ще й договорився до того, що «будь-які нападки на президента розцінюємо як агресію проти нашої країни».

 

Деякі депутати думи пішли ще далі і вважають, що «непогано було б, якби Басманний суд Москви видав ордер на арешт у повному складі членів МКС».

 

Тож не дивно, що Слідчий комітет росії на чолі з Бастрикіним вже планує встановити "конкретних осіб" із числа суддів Міжнародного кримінального суду, які видали «незаконний» ордер на їхнього тирана.

 

Пропагандистка Маргарита Симоньян звично пригрозила ядерним ударом з боку рф будь-якій країні, яка наважиться арештувати путіна, а її колега Володимир Соловйов вдався до маячні, що російський диктатор гідний премії миру за крадіжку українських дітей у розпал розпочатої ним війни.

 

 

В Україні, навпаки, вітають рішення Гааги і вважають, що у цій справі є реальна перспектива. Зокрема, на думку президента Володимира Зеленського, після історичного рішення про видачу ордера на арешт путіна повинна бути історична відповідальність.

 

«Керівник держави-терориста і ще одна російська посадова особа офіційно стали підозрюваними у воєнному злочині. У депортації українських дітей – незаконному переміщенні тисяч наших дітей на територію держави-терориста…

 

Розділяти дітей із сімʼями, позбавлятиїхбудь-якоїможливостізвʼязатисязрідними, ховатидітейнаросійськійтериторії, розпорошуватиповіддаленихрегіонах–усецеочевиднодержавна політика агресора, державні рішення, державне зло», - наголосив глава держави.

 

Натомість секретар РНБО Олексій Данілов прогнозує, що після рішення Міжнародного кримінального суду візит глави Китаю Сі Цзіньпіна до Москви стане непростим завданням для китайських дипломатів.

 

«Щодо оголошеного візиту лідера Китайської Народної Республіки до Москви: я думаю, що для Китаю наразі буде досить непроста ситуація. Непроста ситуація – це (зустрітися – ред.) з людиною, яку підозрює Міжнародний кримінальний суд у кримінальному злочині стосовно українських дітей.

 

Хоча Китай і не є учасником Римського статуту МКС, проте, це буде непросте завдання для Китаю і його дипломатів», - наголосив секретар Радбезу.

 

І додав: «За наказом путіна на території України фізично вбито 500 дітей, які не брали участі в жодних військових операціях, не мають стосунку до абсурду, який у рф придумали. путін - це серійний вбивця, це маніяк. Чому маніяк? Маніяк – це ж убивця, який повторно вбиває і отримує від цього насолоду».

 

Як повідомляла «УМ», Палата досудового провадження II Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі видала ордери на арешт президента росії владіміра путіна та уповноваженої президента рф із прав дитини Марії Львової-Бєлової у справі щодо викрадення українських дітей.