Герой України Дмитро Коцюбайло «Да Вінчі» посмертно нагороджений «Хрестом бойових заслуг»

15:38, 10.03.2023
Герой України Дмитро Коцюбайло «Да Вінчі» посмертно нагороджений «Хрестом бойових заслуг»

Глава держави передав відзнаку Оксані Коцюбайло під церемонії прощання з її сином - Героєм України. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський передав матері загиблого Героя України  Оксані Коцюбайло відзнаку «Хрест бойових заслуг», якою її сина – Дмитра Коцюбайла «Да Вінчі» удостоєно посмертно.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента.

 

Зазначається, що Героя України нагороджено «Хрестом бойових заслуг» за визначні особисті заслуги в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу та вірність військовій присязі.

 

Глава держави передав відзнаку Оксані Коцюбайло під церемонії прощання з комбатом «Да Вінчі», яка відбулася в Михайлівському Золотоверхому соборі.

 

Зеленський та прем’єрка Фінляндії Санна Марін, яка перебуває в Україні з візитом, поклали квіти до труни Дмитра Коцюбайла та висловили співчуття його родині.

 

Глави держав також вшанували пам’ять загиблих українських захисників.

 

 

Як повідомляла «УМ», священики ПЦУ відслужили панахиду за упокій Героя України Дмитра Коцюбайла «Да Вінчі» у Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві.

 

Нагадаємо, першим кавалером відзнаки «Хрест бойових заслуг» став Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у травні 2022 року.