На контрольовану Україною територію росіяни не залітають вже два місяці

17:06, 14.06.2022
На контрольовану Україною територію росіяни не залітають вже два місяці

Українські підрозділи ППО залякали ворожу авіацію. (facebook.com/kpszsu)

Ворожа авіація вже понад 2 місяці не залітає на контрольовану Україною територію.

 

Адже російські загарбники бояться залишити весь свій повітряний флот в Україні.

 

Як інформує Україна молода, про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу для Media Center Ukraine у вівторок.

 

За його словами, ситуація зараз така, що противник застосовує свою авіацію дистанційно.

 

«Противник вже приблизно 2 місяці не залітає на нашу територію України, яку контролюють ЗСУ. Це великий показник. Натомість на тимчасово окупованій території противник таки залітає, застосовуючи вертольоти, ударну авіацію», – повідомив пан Ігнат.

 

Він також наголосив, що 8 років Україна готувалася до ймовірного нападу росії на Україну.

 

«Ми прораховували ризики та розуміли плани загарбників. Всі сподівалися, що вдасться уникнути конфлікту. Але він стався і Повітряні сили були до цього готові. За лічені хвилини після нападу ухвалили рішення про виведення з-під удару основної частини авіації, особовий склад. Загалом вдалося врятувати основний бойовий потенціал Повітряних сил від його знищення», – додав речник Повітряних сил ЗСУ.

 

На його думку, саме цього прагнула росія, адже знищені Повітряні сили України означали б повний контроль країни-агресорки над небом.

 

За його даними, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну нашим бійцям вдалося знищити 213 літаків. Крім того, росіяни недорахувалися: 179 гелікоптерів; 588 безпілотників оперативно-тактичного рівня; 125 крилатих ракет. Зокрема, 14 червня кілька ракет було знищено на Тернопільщині, Хмельниччині та Львівщині.  

 

Збройні Сили України з 24 лютого, станом на ранок 14 червня вже знищили близько 32 500 російських військових. Лише за минулу добу нашим захисникам вдалось ліквідувати ще 200 російських окупантів.

 

Як повідомляла «УМ», відомий київський активіст, очільник ГО «Захистимо Протасів Яр» та розвідник 93-ї бригади «Холодний яр» Роман Ратушний героїчно загинув у бою під Ізюмом.

 

Роман просив пам’ятати і поширювати свою тезу: «Чим більше росіян ми вб’ємо зараз, тим менше росіян доведеться вбивати нашим дітям».