Леонід Кравчук помер у віці 88 років

20:37, 10.05.2022
Леонід Кравчук помер у віці 88 років

Леонід Макарович Кравчук обіймав посаду глави держави у 1991-1994 роках. (Архівне фото)

Перший президент незалежної України Леонід Кравчук помер на 89-му році життя у вівторок, 10 травня.

 

Як інформує Україна молода, про це з посиланням на джерело в колі сім'ї першого президента повідомляють Українські новини у вівторок ввечері.

 

Повідомляється, що Кравчук помер 10 травня о 17.00 після тривалої недуги.

 

Леонід Макарович обіймав посаду глави держави у 1991-1994 роках.

 

"Внесок Леоніда Кравчука у становлення нашої держави важко переоцінити. Саме під час його головування Парламент прийняв Акт проголошення незалежності України. Саме Леонід Макарович не побоявся і першим взяв на себе управління великою державою у непрості часи початку 90-х.
 
Його життя було наповнене різними знаковими подіями та рішеннями. Проте він до останнього залишався вірним своїй країні і прагнув своїм досвідом та знаннями зробити наше життя кращим. І йому це вдавалося", - відреагував на смерть президента колишній голова Ради Дмитро Разумков. 
 

Колектив редакції газети «Україна молода» висловлює щирі співчуття сім'ї Леоніда Макаровича Кравчука у зв'язку з великим горем, що спіткало їх.

 

Нагадаємо, 29 червня 2021 року перший президент України Леонід Кравчук пропустив урочисте засідання Ради з нагоди Дня Конституції через операцію на серці.

 

Після оперативного втручання Кравчука помістили в реанімацію та підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

 

На урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди 30-річчя незалежності України 24 серпня 2021 року президент Володимир Зеленський побажав Леоніду Кравчуку одужання та міцного здоров'я.

 

10 січня 2022 року Леонід Кравчук відзначив 88-річчя.

 

 
Як повыдомляла "УМ", за тиждень до вторгнення рф - 15 лютого три Президенти України - Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко закликали країни-підписанти Будапештського меморандуму гарантувати Україні безпеку і зупинити агресивні наміри Росії.