Байдена закликають змінити дату візиту Зеленського до США

10:58, 22.07.2021
Байдена закликають змінити дату візиту Зеленського до США

Зустріч у Білому домі очільників США та України 30 серпня - під великим питанням. (Фото з сайту Pixabay)

У Конгресі США звернулись до Білого дому з проханням змінити дату візиту Президента України Володимира Зеленського до Вашингтона 30 серпня.

 

Як інформує УМ, про це 22 липня повідомив Голос Америки.

 

«Мені не подобається такий час взагалі. Ми надіслали листи президенту (Байдену – ред.), закликаючи, щоб цю дату змінили - для того, щоб члени Конгресу були тут у Вашингтоні в один час. Я сподіваюсь, що президент це розгляне. Я знаю, що він дуже зайнятий - це перший рік його адміністрації. Але змінити дату не так складно - і дозволити нам провести належний діалог з українським президентом», - розповіла конгресвумен Марсі Каптур, співголова Групи підтримки України у Конгресі.

 

Напередодні обрану дату візиту Зеленського розкритикував також сенатор Тед Круз.

 

«Президент Зеленський не зможе залучити членів Конгресу, які на двопартійній основі протистоять капітуляції Байдена перед Путіним щодо Північного потоку-2. Мабуть, просто збіг», - написав у соцмережах сенатор.

 

Зазначається, що Конгрес США буде на канікулах, які триватимуть з 7 серпня по 20 вересня, що ускладнює планування зустрічей з конгресменами та сенаторами.

 

Нагадаємо, що Президент США Джо Байден запросив Президента Зеленського відвідати Білий дім під час останньої телефонної розмови на початку червня. До цього часу сторони узгоджували дати візиту глави Української держави до Вашингтона.