Аварія на «РівнеАзоті»: мер Рівного Олександр Третяк закликає не панікувати, фото

00:12, 21.07.2021
Аварія на «РівнеАзоті»: мер Рівного Олександр Третяк закликає не панікувати, фото

Фахівці лабораторного центру перевірили рівень газу в повітрі. (Фото ГУ ДСНС у Рівненській області)

Позачергове засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій через аварію на підприємстві «РівнеАзот»скликають в обласному центрі у середу.

 

Як повідомляє Україна молода, про це написав міський голова Рівного Олександр Третяк у соцмережах в ніч на середу.

 

“Завтра оперативно скликаємо позачергове засідання комісії ТЕБ та НС щодо ситуації, що склалася сьогодні на підприємстві Рівнеазот”, - написав мер.

 

Він також закликав жителів міста не панікувати та повідомив, що ситуація під постійним контролем.

 

 

За його словами, станом на 21 годину усі показники забруднення атмосферного повітря в обласному центрі знаходяться в межах норми.

 

“Зроблені дослідження в мікрорайоні «Ювілейний» у декількох точках. Результати - показники у 5-10 разів менші максимально разової концентрації”, - повідомив Олександр Третяк.

 

У коментарях до посту мера Рівного користувачі обурюються і закликають владу казати правду про аварію.

 

 

Раніше Головне управління ДСНС у Рівненській області повідомило, що ситуація знаходиться під контролем, проводиться моніторинг.

 

«Жодної загрози навколишньому середовищу немає. Жертв та постраждалих немає. За інформацією лабораторного центру небезпечний рівень газу складає 5 мг/м куб. повітря. На момент витоку газу становила 1мг/м.куб», - повідомили рятувальники.

 

Як повідомляла «УМ», аварійна зупинка агрегату цеху з азотною кислотою сталася на приватному акціонерному товаристві «Рівнеазот» у місті Городок Рівненскої області у вівторок. Після цього на місто посунула хмара рудого диму.