Для прориву України потрібно міняти Конституцію - Клімкін

12:36, 28.06.2021
Для прориву України потрібно міняти Конституцію - Клімкін

Конституція вимагає змін

Наступні покоління українців будуть міняти Конституцію країни.

 

Як інформує УМ, таку думку висловив 28 червня у Twitter колишній міністр іноземних справ України Павло Клімкін.

 

«Нашій Конституції 25 років: одне покоління. Ми не навчилися її поважати, але навчилися з нею жити. Наступне покоління буде її переписувати – з цією прорив у майбутнє неможливий», - написав Павло Клімкін.  

 

Водночас, законопроєкт щодо внесення змін до Конституції у частині децентралізації може бути презентований у Верховній Раді на початку наступної сесії.

 

Про це представник Президента у Конституційному Суді, народний депутат Федір Веніславський (фракція партії «Слуга народу») заявив у ефірі телеканалу «Рада».

 

Веніславський зазначив, що цей законопроєкт пройшов широке публічне обговорення, до цього питання були залучені представники асоціацій органів місцевого самоврядування, численні експерти тощо.

 

«І у результаті Комісія з правничої реформи при Президентові (а саме підкомісія з питань конституційного реформування), на моє переконання, напрацювала дуже зважений, збалансований проєкт закону, в основу якого ліг той законопроєкт, який вже було Верховною Радою попереднього скликання направлено до Конституційного Суду України. І я думаю, що десь, напевно, у перших числах наступної чергової сесії ми зможемо цей законопроєкт презентувати у Верховній Раді, і далі він буде направлений до Конституційного Суду для отримання висновків», - сказав представник президента у КСУ.

 

Він спрогнозував, що цей законопроєкт буде прийнятий у першому читанні або попередньо схвалений до кінця нинішнього календарного року.

 

«А набуде він чинності, коли за нього проголосує 300 і більше народних депутатів України. Я прогнозую, що це вже відбудеться на тій сесії, яка почнеться першого вівторка лютого 2022 року», - сказав депутат.