Медведчука планують арештувати

21:10, 12.05.2021
Медведчука планують арештувати

Віктор Медведчук не сказав ні слова про загрозу арешту.

Народний депутат Віктор Медведчук набув статусу підозрюваного і тепер Офіс генпрокурора клопотатиме перед судом про його арешт.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс генпрокурора у середу ввечері.

 

Зокрема, під час перебування кума Путіна на Різницькій слідчі вручили йому клопотання про обрання запобіжного заходу у виді утримання під вартою.

 

"Наголошуємо, що народному депутатові України повідомлено про підозру 11 травня 2021 року у порядку та спосіб, передбачений КПК України. У зв’язку з цим, він набув статусу підозрюваного саме з цієї дати", - зазначають на Різницькій.

 

І додають, що цього ж дня Медведчука викликали для проведення слідчих та процесуальних дій саме у статусі підозрюваного.

 

«Після його прибуття до ОГПУ, на вимогу його адвокатів, стороні захисту було надано примірник врученого повідомлення про підозру для ознайомлення», - поінформували в Офісі генпрокурора.

 

Цікаво, що залишаючи Різницьку Медведчук повідомив лише про те, що отримав копію підозри у держзраді, а про те, що йому загрожує арешт – не сказав ні слова.

 

Як повідомляла «УМ», йдеться про три епізоди діяльності Медведчука і Козака: розробка корисних копалин на шельфі Чорного моря – родовище «Глибока» (у морській економічній зоні України, яка тимчасово окупована РФ); передача спецслужбам РФ даних про прихований військовий підрозділ ЗСУ; розробка антиукраїнського проєкту «Промінь».