Парад на Красній площі Москви: до Путіна приїхав лише президент Таджикистану

14:39, 09.05.2021
Парад на Красній площі Москви: до Путіна приїхав лише президент Таджикистану

Емомалі Рахмон (ліворуч) і Володимир Путін на Красній площі, 9 травня 2021 року.

Помпезні військові паради традиційно відбулися у багатьох містах Росії з нагоди дня Перемоги 9 травня.

 

Водночас, головний парад на Красній площі у Москві президент РФ Володимир Путін приймав у компанії лише одного іноземного гостя – президента Таджикистану Емомалі Рахмона.

 

Як повідомляє Україна молода, це засвідчують фото і відеоматеріали параду в Москві, оприлюднені на сайті президента РФ у неділю.

 

Сам Путін у своєму виступі до Дня перемоги не згадав про союзників СРСР по антигітлерівській коаліції, а радянських громадян назвав словами "наш народ".

 

"Ми завжди будемо пам’ятати, що цей величний подвиг здійснив саме радянський народ. У найважчий час війни, у вирішальних битвах, що визначили результат боротьби з фашизмом, наш народ був один", - сказав господар Кремля.

 

 

Мало цього, у своєму виступі Путін навіть погрожував якимось сучасним країнам-агресорам і їхнім політикам, не визнаючи, що саме Москва веде агресивну політику щодо України, а її спецслужби втручаються у внутрішні справи низки незалежних держав світу.

 

За його словами, немає вибачення тим, хто, забувши уроки Другої світової війни, знову "виношує агресивні плани". Тоді як Росія нібито й надалі забезпечуватиме права російського народу.

 

 

«Війна принесла стільки нестерпних випробувань, горя і сліз, що забути це неможливо. І немає вибачення і виправдання тим, хто знову замишляє агресивні плани», - сказав Путін і додав, що Росія буде твердо захищати свої національні інтереси.

 

При цьому, він ще й згадав якісь "збіговиська недобитих карателів". Проте конкретики у цих тезах не було, тому не ясно які країни він мав на увазі та про яких "карателів" говорив.

 

До речі, сенатор Олексій Пушков пояснив російським ЗМІ, чому Путін не став вітати З Днем перемоги українського президента Володимира Зеленського:

 

"Немає причин вітати З Днем перемоги глав України і Грузії. Для них це привід для випадів на адресу нашої країни і вирішальної ролі СРСР у перемозі над Гітлером".

 

Як повідомляла «УМ», відносна більшість опитаних українців (48%) погоджуються, що Друга світова війна була розв’язана внаслідок змови Гітлера та Сталіна про поділ сфер впливу у Європі та укладення пакту "Молотова-Ріббентропа".

 

З року в рік усе більше українців схвалюють визнання вояків УПА борцями за незалежність на державному рівні: 46% опитаних у цьому році, тоді як минулого року - 44,4% респондентів.