Пентагон вважає передчасним оцінювати відведення військ РФ від України

11:41, 27.04.2021
Пентагон вважає передчасним оцінювати відведення військ РФ від України

У Пентагоні не вірять росіянам

Сполучені Штати Америки продовжать уважно спостерігати за відведенням військових сил Російської Федерації від кордонів України, адже ще зарано стверджувати, що російські війська відведені.

 

Як інформує УМ, про це під час брифінгу в Міністерстві оборони США повідомив речник Пентагону Джон Кірбі.

 

«Без вдавання в деталі, адже ми не можемо тут говорити про інформацію розвідки, ми бачили деяке відведення частини російських військ від України… але ще рано говорити і достовірно вірити тому, що, за словами Росії, це були військові навчання, і вони вже закінчилися, і вони всіх повертають», - сказав речник.

 

Підсумовуючи, Кірбі запевнив, що «ми збираємося продовжувати дуже пильно стежити за відведенням військ РФ від України».

 

Нагадаємо, що раніше в Пентагоні вже заявляли, що на нинішньому етапі завчасно оцінювати заяви російської сторони про завершення навчань та відведення військ від України.

 

Додамо, що міністр оборони РФ Шойгу доручив Генеральному штабу РФ і командувачам військами з 23 квітня почати повернення до місць постійної дислокації війська, перекинуті останнім часом до кордонів України.

 

Як повідомляла "УМ", міністр оборони Швеції Петер Хультквіст має сумніви, що Росія справді відводить війська від кордонів України. На його думку, заявлене повернення в пункти постійної дислокації є димовою завісою Москви.