Зеленський не говоритиме з терористами ОРДЛО

12:09, 26.04.2021
Зеленський не говоритиме з терористами ОРДЛО

Зеленський регулярно відвідує Донбас і спілкується із захисниками України, а не з терористами. (Фото Офісу президента)

Володимир Зеленський відкидає пропозицію російського президента Володимира Путіна обговорювати питання війни на Донбасі з представниками так званих Донецької та Луганської «народних республік»: він не має наміру вести переговори з терористами.

 

Як інформує УМ, про це він заявив в інтерв'ю Financial Times.

 

«Я не збираюся розмовляти з терористами, і на моєму місці це просто неможливо», - зазначив Зеленський.

 

Водночас він прокоментував реакцію Заходу на стягування російських військ до кордонів України притому, що фактично заклик Києва до надання плану дій щодо членства в НАТО залишився без уваги.

 

«Якщо ви запитаєте мене, чи хочу я більшого, звичайно, я можу відверто сказати, що хочу», - додав президент.

 

Нагадаємо, минулого тижня Путін, коментуючи пропозицію Зеленського зустрітися на Донбасі, заявив, що український лідер повинен спочатку провести переговори з ватажками «ЛДНР».

 

Через кілька годин ватажки Денис Пушилін і Леонід Пасічник записали відеозвернення, в яких підтвердили готовність до розмови з Зеленським на лінії розмежування. Однак українська сторона виключає такий формат.

 

Пізніше російський парламентер у нормандському форматі Дмитро Козак запропонував провести зустріч політичних радників на Донбасі теж за участю «ЛДНР». Він також висловив здивування позицією Києва, оскільки в робочих підгрупах ТКГ і так нібито 99% дискусій ведеться безпосередньо між українською делегацією і представниками окупантів.