Василь Вірастюк офіційно визнаний переможцем виборів на окрузі №87

07:50, 23.04.2021
Василь Вірастюк офіційно визнаний переможцем виборів на окрузі №87

Василь Вірастюк невдовзі отримає депутатський мандат і приєднається до монобільшості.

Центрвиборчком офіційно визнав стронгмена і кандидата від партії "Слуга народу" Василя Вірастюка переможцем на виборах народного депутата на окрузі №87 на Івано-Франківщині.

 

Як інформує Україна молода, про це було оголошено під час засідання ЦВК.

 

Відповідне рішення Центральна виборча комісія прийняла на засіданні, оскільки голова ЦВК Олег Діденко зазначив, що наразі всі судові справи щодо виборів на окрузі завершені, тож відповідно можна перейти до встановлення результатів.

 

До ЦВК від Окружної виборчої комісії надійшов уточнений протокол про підсумки голосування. Згідно з ним, Вірастюк отримав 15 536 голосів виборців.

 

Комісія також отримала звернення від виборців з трьох дільниць округу та від представника кандидата від партії "За майбутнє" Олександра Шевченка щодо дій ОВК.

 

За даними протоколу, Шевченко отримав 15 114 голосів (що лише на чотири сотні менше від результату Вірастюка), а кандидат від ВО "Свобода" Руслан Кошулинський – 14 311 голосів.

 

Водночас в ЦВК зазначили, що рішення судів вже набрали законної сили, а саме в них оскаржувались дії Окружної виборчої комісії.

 

Як повідомляла «УМ», вибори на Прикарпатті з центром у райцентрі Надвірна (округ №87) визнані спостерігачами, як украй скандальні і брудні. На багатьох дільницях було перераховано голоси, опоненти звинувачували один одного у фальсифікаціях, застосуванні адмінресурсу і підкупі виборців