У Празі залили «кривавим» кетчупом стіни посольства Росії

13:26, 18.04.2021
У Празі залили «кривавим» кетчупом стіни посольства Росії

Празькі активісти пояснюють, що кетчуп символізує кров, а "режим Путіна вчинив терористичний акт у Чехії".

Семеро активістів були затримані чеською поліцією після того, як вони облили кетчупом стіни навколо території посольства Росії у Празі. Свою акцію протетсту вони влаштували в ніч на неділю.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють чеські ЗМІ.

 

Представник місцевих правоохоронних органів Ян Данек повідомила, що поліція вночі виїхала на площу Бориса Нємцова, де знаходиться посольство Росії.

 

"На місці ми виявили семеро осіб, підозрюваних в неправомірних діях щодо майна", - сказав поліцейський.

 

За його словами, всі вони були доставлені в місцеве відділення поліції.

 

За даними місцевих журналістів,  станом на ранок неділі стіну посольства очистили від кетчупу.

 

Люди, які облили стіну посольства кетчупом, пояснили у коментарях ЗМІ, що кетчуп символізує кров, а "режим Путіна вчинив терористичний акт у Чехії".

 

 

Як повідомляла «УМ», Чехія висилає 18 російських дипломатів та звинувачує РФ у організації вибуху військового складу в жовтні 2014 року. Лише зараз керівництво чеського уряду офіційно звинуватило Росію в організації цієї диверсії.

 

Поліція оголосила у розшук російських агентів ГРУ "Петрова" та "Баширова", відомих спробою отруєння у британському Солсбері, які причетні і до вибуху військового складу.

 

За даними чеських ЗМІ, організований вибух був найімовірніше здійснений для зриву постачання зброї, у тому числі в Україну.

 

Кілька днів тому активісти висміяли господаря Кремля: принесли до будівлі посольства Російської Федерації в Празі фігуру голого президента РФ Владіміра Путіна на золотому унітазі.