До Чорного моря направляють два кораблі Королівського флоту Британії

09:32, 18.04.2021
До Чорного моря направляють два кораблі Королівського флоту Британії

Флагманське судно "Королева Єлизавета" з винищувачами-бомбардувальниками F35B на борту підтримуватиме кораблі у Чорному морі. (Фото The Sunday Times)

Два кораблі з авіаносної групи Королівського флоту Великої Британії залишать Середземне море та вирушать через Босфор до Чорного моря у травні.

 

Причина: демонстрація солідарності з офіційним Києвом і союзниками НАТО.

 

Як передаєУкраїна молода, про це повідомляють британській ЗМІ.

 

За даними The Sunday Times  до узбережжя України вирушать есмінець типу 45, озброєний зенітними ракетами, та протичовновий фрегат типу 23.

 

"Розміщення кораблів біля узбережжя України має на меті продемонструвати солідарність з Києвом та союзниками НАТО після того, як президент Байден скасував відправку двох американських військових кораблів до Чорного моря минулого тижня, остерігаючись ескалації кризи внаслідок нарощування російських військових", - йдеться у повідомленні видання.

 

Для підтримки кораблів у стані готовності перебуватиме флагманське судно "Королева Єлизавета" з гелікоптерами для боротьби з підводними човнами та винищувачами-бомбардувальниками F35B на борту.

 

За повідомленням ЗМІ, це судно залишиться у Середземному морі, оскільки перебування кораблів такого типу в Чорному морі забороняє міжнародна угода.

 

Зауважимо, що Сполучені Штати скасували заплановане на цьому тижні розміщення двох військових кораблів у Чорному морі.

 

Росія перекинула в Чорне море 15 кораблів Каспійської флотилії, офіційно метою заходу в акваторію є навчання. Також Москва перебазувала штурмовики Су-25СМЗ зі Ставропольського краю на аеродроми захопленого нею Криму.