Гідна жалю: США про реакцію Росії на санкції

09:29, 17.04.2021
Гідна жалю: США про реакцію Росії на санкції

Відносини Білого дому і Кремля стали вкрай напруженими.

Офіційний Вашингтон заявляє, що відповідь Кремля на американські санкції була «ескалаційною і гідною жалю» дією.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у відповіді представника Державного департаменту США електронною поштою, яку наводить Reuters  в ніч на суботу.

 

«Відповідь Росії в п'ятницю була ескалаційною і гідною жалю», - акцентували у Білому домі.

 

І додали, що вступати в цикл ескалації не в інтересах США, однак вони залишають за собою право відповісти на будь-які заходи у відповідь Росії проти Сполучених Штатів.

 

Йдеться про дії Росії у відповідь на санкції США 16 квітня. Зокрема, уряд Росії заборонив в’їзд восьми чинним та колишнім американським високопосадовцям, зокрема керівниками силових відомств, через причетність до "реалізації антиросійського курсу".

 

Заборона стосується директора ФБР Крістофера Рея, директора національної розвідки Евріл Хейнс, генпрокурора Мерріка Гарланда, директора Федерального бюро тюрем Майкла Карвахаль, міністра внутрішньої безпеки Алехандро Майоркас та радника президента із внутрішньої політики Сьюзан Райс.

 

Також під санкції РФ потрапив колишній помічник Дональда Трампа з національної безпеки та постійний представник США в ООН Джон Болтон та ексдиректор ЦРУ Роберт Вулсі.

 

Серед іншого, Росія радить послу США Джону Саллівану повернутись у Вашингтон для консультацій, обіцяє вислати 10 американських дипломатів та сформувати "чорний список" із чиновників.

 

Як повідомляла «УМ», 15 квітня адміністрація президента США Джо Байдена запровадила нові санкції проти Російської Федерації через її дії проти суверенітету та інтересів США – втручання у вибори та кібератаки.

 

Відтепер фінансові установи США і інвестори не зможуть купити російські держоблігації. Також під санкції потрапили 6 російських технологічний компаній, які допомагали у хакерських атаках проти США російським спецслужбам.

 

Вашингтон офіційно назвав Службу зовнішньої розвідки Росії організатором широкомасштабної хакерської атаки SolarWinds проти урядових установ США.

 

Із США також висилають 10 російських дипломатів із Вашингтону, оскільки серед них є представники спецслужб РФ.

 

Читайте також: У Празі висміяли Путіна на золотому унітазі.