Юрій Вітренко звільняється: вивіз речі з міністерства енергетики

20:45, 07.04.2021
Юрій Вітренко звільняється: вивіз речі з міністерства енергетики

У Юрія Вітренка виникли розбіжності з прем'єр-міністром.

Перший заступник міністра енергетики та виконуючий обов'язки міністра енергетики Юрій Вітренко написав заяву про звільнення два тижні тому.

 

Так, Вітренко вже вивіз особисті речі з кабінету в міністерстві. І почав говорити про своє можливе звільнення з посади в.о. міністра.

 

Як інформує Україна молода, про це написала низка українських ЗМІ, з посиланням на свої джерела у середу ввечері.

 

За словами кількох джерел в комітеті Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ із партії «Слуга народу», у Вітренка виникли розбіжності з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, який не приймає ідеї в.о. міністра і замкнув на собі прийняття всіх рішень.

 

«Очікувалося, що після поїздки Вітренка з президентом Володимиром Зеленським у Катар ситуація може змінитися, але в підсумку в.о. міністра написав заяву», – йдеться в повідомленні видання «Економічна правда».

 

За інформацією видання Лівий Берег, Вітренко написав заяву про звільнення ще до поїздки в Катар. З посиланням на свої джерела видання стверджує, що в Офісі президента вже шукають заміну в.о. міністра, тому що "за три місяці він не тільки не вирішив наявні проблеми в галузі, а й створив додаткові".

 

Нагадаємо, 21 грудня 2020 року Юрія Вітренка призначено першим заступником міністра енергетики України – тимчасово виконуючим обов'язки міністра.

 

Верховна Рада двічі провалила голосування щодо призначення Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем'єра – міністра енергетики.