П'яний дебош Немілостівого: уряд звільнив заступника міністра

11:52, 21.01.2021
П'яний дебош Немілостівого: уряд звільнив заступника міністра

В Офісі президента вважають, що Віталій Немілостівий втратив адекватність

Заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталій Немілостівий, який був п'яним за кермом і нападав на поліцейських, написав заяву про відставку. Сам політик визнав свою провину, але наголосив на неправильних діях поліції.

 

Мовляв, представники поліції порушили правила оформлення протоколу, коли його зупинили.

 

Як інформує УМ, про це заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості розповів в коментарі ТСН.

 

Немілостівий зауважив, що поліцейські не дотримувалися вимог щодо оформлення ДТП. Зокрема, не були залучені свідки. Але відразу додав, що не збирається скаржитися через це порушення.

 

"У мене є своя точка зору на дії співробітників ДАІ. Я не буду ні на кого скаржитися, не коментуватиму нічого. Я їхав, мене зупинили. Я представився, дав свої документи, сказав одразу, що я винен не виходячи з авто",  пояснив посадовець.

 

Він пригадав, що з його документами пішли до себе в службовий автомобіль на певний час. Хоча, на його думку, за законом вони повинні були діяти дещо інакше – принаймні залучити свідків.

 

"Але це їхня справа, нехай вони з собою самі розбираються", – зазначив Немілостивий.

 

Кабмін 21 січня зібрався на позачергове засідання та звільнив з посади заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого.

 

В Офісі Президента привітали рішення уряду звільнити заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого. У Зеленського наголосили, що чиновник не лише хотів уникнути відповідальності, а й користувався для цього своїм статусом у владі.


У глави держави похвалили реакцію уряду на інцидент і назвали її швидкою та однозначною. 

 

"Жодного виправдання такій поведінці бути не може – людина втратила адекватність і заслуговує на максимально жорстку реакцію", - зазначив заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець.

 

В ОПУ наголошують, що приналежність до кола чиновників не повинна використовуватись, як захист від закону. Такими наслідками пригрозили кожному порушнику на високій посаді. Особливо пильно стежитимуть за порушеннями корупційного характеру.

 

"Звільнення Немілостівого – це лише початок. Обов'язково має наступити й передбачена відповідальність за водіння у нетверезому стані та за непокору поліції", - зауважив Машовець.


 

Як повідомляла УМ, інцидент із Немілостівим стався ввечері 20 січня. Запідозривши, що чоловік – нетверезий, його зупинили патрульні.

 

Натомість чиновник відмовився оформлювати протокол. Більше того, він влаштував перепалку та штовханину з поліцейськими. Також Немілостівий вирішив пригрозити поліції своєю посадою та назвався заступником міністра.

 

За словами одного із правоохоронців, Немілостівий був "синім наглухо".