Facebook видалив сторінку депутата Андрія Деркача

14:23, 19.10.2020
Facebook  видалив сторінку депутата Андрія Деркача

Андрій Деркач має дуже неоднозначну репутацію.

Компанія Facebook видалила сторінку народного депутата Верховної Ради Андрія Деркача після того, як той анонсував чергову партію «компромату» на родину кандидата в президенти США Джо Байдена.

 

Адже нещодавно американський уряд оголосив Деркача «російським агентом» та наклав на нього санкції.

 

Пост депутата можна прочитати лише в кеші Google.

 

15 жовтня New York Post опублікували нібито листування сина Джо Байдена Хантера зі співробітником української газовидобувної компанії Burisma, з якого можна зробити висновки про корупційні зв’язки управління компанії з урядом США часів адміністрації Барака Обами.

 

Пізніше того ж дня NYP опублікували другу порцію «компромату» на Хантера Байдена, в якому йдеться про його зв’язки з китайськими чиновниками, а також присутні його фотографії в стані наркотичного сп’яніння. За інформацією видання, матеріали знайшли на забутому ноутбуці, який нібито належав Байдену-молодшому.

 

Після цього, компанія Facebook почала видаляти усі дописи в соцмережі, які просували ці матеріали.

 

Вже 16 жовтня Деркач написав у Facebook, що нібито є другий ноутбук, який містить більше компромату на родину Байденів. Пізніше депутат анонсував публікацію «фактів, що підтверджують міжнародну корупцію» у майбутньому, але після цього його акаунт був деактивований.

 

Як повідомляла "УМ", Андрій Деркач обурений санкціями США та називає себе "українським розслідувачем", а не багаторічним російським агентом, як вважає офіційний Вашингтон.