Ексгенпрокурор Святослав Піскун став радником генпрокурорки Венедіктової

21:35, 30.07.2020
Ексгенпрокурор Святослав Піскун став радником генпрокурорки Венедіктової

Святослав Піскун любить коли його вшановують і нагороджують відзнаками правників. (Фото Союзу юристів України)

Генпрокурорка Ірина Венедіктова призначила своїм позаштатним радником на громадських засадах Святослава Піскуна, який тричі був генпрокурором за часів президентства Леоніда Кучми і Віктора Ющенка.

 

Відповідний наказ № 1936-ц генпрокурорка Венедіктова підписала ще 27 липня, втім, відомо про нього стало лише за кілька днів.

 

Як інформує «Україна молода», про це призначення повідомив колишній генпрокурор Юрій Луценко.

 

«В бій ідуть… лише молоді обличчя» - пожартував Юрій Луценко, оприлюднивши у своєму пості у Facebook  не лише копію наказу про призначення Піскуна радником, але й світлину Кравчука, який у четвер очолив українську делегацію у ТКГ замість Кучми.

 

 

Інформацію про призначення Піскуна підтвердила журналістам і речниця генпрокурорки Наталія Питель.

 

Деталей призначення вона назвати не змогла, сказавши, що може лише підтвердити цей факт.

 

Сам Святослав Піскун на наші дзвінки не відповідає, як і Ірина Венедіктова.

 

Святослав Піскун один з найпомітніших і скандальних очільників генпрокуроратури, він обіймав цю посаду тричі — за президентів Кучми двічі (липень 2002 — жовтень 2003, грудень 2004 — жовтень 2005) та Ющенка (квітень 2007 — травень 2007).

 

Пан Піскун часто позивався до суду, щоб залишатися у кріслі генпрокурора: так, після звільнення з посади президентом Кучмою він у грудні 2004-го поновився у кріслі через суд, повторно звільнив його з посади вже президент Ющенко. Це звільнення Піскун також оскаржив у суді. У 2007 році Ющенко відновив його на посаді генпрокурора, «виконуючі рішення суду», але вже за місяць знову відправив у відставку — формально через те, що він не склав депутатський мандат.

 

Святослав Піскун проходив до Ради у 2006 та 2007 роках за списком «Партії регіонів».

 

У 2012 році балотувався на мажоритарному окрузі на Житомирщині, але в парламент не пройшов. Не пройшов у Раду він і з «Сильною Україною» Тігіпка у 2014 році.

 

У 2016 році Піскуна обрали головою «Союзу юристів України».