Люстрований Олег Кіпер очолив прокуратуру Києва

13:25, 27.07.2020
Люстрований Олег Кіпер очолив прокуратуру Києва

Олег Кіпер почав працювати в органах прокуратури у 2001 році.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова представила колективу прокуратури Києва нового керівника – Олега Кіпера, який раніше обіймав посаду заступника прокурора Києва.

 

Як повідомляє УМ, нового керівника представила генпрокурорка Ірина Венедіктова 27 липня 2020 року.

 

 "Завдань багато, але сподіваюсь, що колектив столичної прокуратури, працюючи єдиною командою, забезпечить їх ефективне виконання, а результати відповідатимуть запиту суспільства", - сказала генпрокурорка.

 

Генпрокурор відзначила, що від нового керівника столичної прокуратури очікує ефективної та злагодженої роботи.

 

Олег Кіпер подякував за довіру та запевнив, що докладе максимум зусиль для ефективного виконання поставлених завдань.

 

Олег Кіпер почав працювати в органах прокуратури у 2001 році.

 

Він обіймав посади слідчого Котовської міжрайонної прокуратури Одеської області, прокурора відділу прокуратури Одеської області, прокурора відділу Генеральної прокуратури України, начальника управління прокуратури Івано-Франківської області, заступника прокурора Івано-Франківської області, заступник начальника управління – начальника відділу Генеральної прокуратури України.

 

9 червня 2020 року наказом Генерального прокурора був призначений на посаду заступника прокурора м. Києва.

 

Нагадаємо, Олега Кіпера було люстровано, але у вересні 2019 року Окружний адміністративний суд Києва повернув йому посаду старшого прокурора Головного управління нагляду, вважаючи, що люстрація його була безпідставною, а причетність до узурпації влади Віктором Януковичем – не встановлена.

 

У жовтні 2014 року Кіпера звільнили з посади старшого прокурора відділу нагляду за додержанням законів про боротьбу з відмиванням доходів Головного управління нагляду.

 

Раніше Олег Кіпер працював екс-заступником начальника Головного слідчого управління ГПУ часів Віктора Януковича. На цю посаду Кіпера призначав тодішній генпрокурор Віктор Пшонка.

 

Увересні 2019-го Окружний адміністративний суд Києва поновив Кіпера на посаді і стягнув з ГПУ середній заробіток звільненого за період усіх п'яти років.

 

У декларації за 2019 рік Олег Кіпер вказав: 437 тисяч гривень зарплати від філії "Укрзалізниці", 52 тисячі від адвокатського об'єднання "Астрея ОВС". Дружина тим часом вказала дохід 4 мільйони 411 тисяч гривень від підприємницької діяльності.

 

Дружина Кіпера Ірина, як вказано у декларації, має російське громадянство.


Дві квартири у Києві: одну площею 107 квадратних метрів, іншу – 50. Ще одну квартиру у Києві має дружина Кіпера, її площа – 151 квадратний метр.

 

Котедж для сімейного відпочинку у Яремче площею 162 квадратних метри. Дружина задекларувала у Яремче будинок для відпочинку, дві земельні ділянки площею 300 і 214 квадратних метрів.

 

У Кіпера два дорогоцінні годинники Rolex, один Patek Philippe, ще одним Rolex володіє його дружина.

 

У родини Кіперів чотири авто: у дружини LAND ROVER 2017 року за 700 тисяч гривень, у Кіпера Toyota RAV 4, Toyota Camry, ВАЗ 2115.

 

Ірина Кіпер задекларувала 4 мільйони 913 тисяч криптовалюти Ethereum, а Олег КІпер – 9 мільйонів 282 тисячі Ripple.