Коломойський ініціював чотири провадження проти Порошенка

18:02, 10.07.2020
Коломойський ініціював чотири провадження проти Порошенка

Правоохоронні органи відкривають ще чотири справи проти Петра Порошенка за заявою Ігоря Коломойського, - адвокати

Правоохоронні органи відкривають ще чотири справи проти Петра Порошенка за заявою Ігоря Коломойського у п'ятницю.

 

Про це повідомляє "УМ" з посиланням на заяви адвокатів п'ятого президента Ігоря Голованя та Іллі Новікова.

 

За словами Голованя, кримінальні справи розпочато за заявами олігарха Ігоря Коломойського. 

 

"Навіть сама логіка подібних інсинуацій, як їх іще назвати, тепер уже особисто Коломойського, дуже дивна – виходить, що завдавали шкоду ПриватБанку, розголошуючи його таємницю, тобто повідомляючи про ПриватБанк правдиві відомості. Виходить, що завдавали шкоди його тодішнім акціонерам ПриватБанку", – зазначив адвокат.

 

У свою чергу адвокат Ілля Новіков додав, що олігарх, колишній власник ПриватБанку Ігор Коломойський і наближені до нього особи зацікавлені в провадженнях проти Петра Порошенка.

 

За його словами, захист і раніше бачив це, але «це перший в нас момент, коли Ігор Коломойський особисто вийшов «на арену».

 

«У нас наступає новий етап у розвитку цих справ, це прекрасно пов'язується з усіма подіями навколо відставки керівництва Нацбанку, з судовими процесами стосовно повернення ПриватБанку під контроль Коломойського і наближених до нього осіб, і це ще раз підкреслює наскільки політичні переслідування стосовно Порошенка пов'язані з діями по інших фронтах», - сказав захисник Новіков.

 

Нагадаємо, Печерський суд так і не обрав запобіжний захід Петру Порошенку: Феміда залишила без розгляду відповідне клопотання прокуратури. 

 

Як повідомляла "УМ", начальник слідчого відділу ДБР Олег Корецький зізнався - 80% проваджень проти експрезидента,  є безперспективними. Адже вони взагалі не мають складу злочину. Стосується це і провадження щодо призначення Сергія Семочка першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки.